Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепта от: Павел Павлов
1. За целувчените блатове разбийте белтъците с помощта на миксер. Постепенно добавете кристалната захар. Когато се получи сняг, добавете и пудрата захар и отново разбийте. Оцветете сместа с розова боя.
2. Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Прехвърлете сместа в пош. В тава, върху силиконов килим, оформете два кръга, като започнете от центъра и въртите като спирала. Изпечете ги за около 20 минути.
3. За крема от млечен шоколад накиснете желатина в леденостудена вода. Загрейте млякото и глюкозата. Разтворете набъбналия желатин в топлото мляко и разбъркайте добре, за да се разтвори. Сипете бавно млякото върху шоколада и пасирайте. След това налейте студената сметана. Пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Приберете крема в хладилник за една нощ. След това го пресипете в пош с гладък накрайник.
4. Поставете един целувчен блат върху поставка за торта. Шприцовайте плътен слой крем намелака върху него, като започнете от средата. По края на блата подредете малини. Поставете втория блат.
Продукти
- За блатовете:
- 80 г белтъци
- 80 г кристална захар
- 80 г пудра захар
- розова сладкарска боя
- За намелака:
- 200 г прясно мляко
- 10 г глюкоза
- 400 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 350 г млечен шоколад
- 6 г желатин на листове
- За гарниране:
- пресни малини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем