Този сладкиш се приготвя с ябълки, палачинково тесто и карамелизиран и орехи. Едновременно семпло, леко и вкусно!

Продукти

  • 8 сладко-кисели ябълки
  • 160 г брашно
  • 4 яйца (на стайна температура)
  • 180 г захар
  • 2 с.л. вино „Марсала“
  • 60 г краве масло
  • 120 мл прясно мляко (стайна температура)
  • 1–2 ч.л. течна ванилия
  • За карамелените орехи:
  • 150 г орехи
  • 120 г захар
  • 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

  • 1. Пригответе палачинково тесто, като разтопите маслото и го разбъркате с млякото, марсалата и ванилията. Налейте ги към разбитите със захарта яйца. Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.
  • 2. Обелете и нарежете ябълките с мандолина на тънки парчета (3–4 мм). Залейте ги с тестото и внимателно ги разбъркайте.
  • 3. Покрийте форма терин с намазана с олио хартия за печене. Подредете ябълките и тестото във формата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Извадете и охладете.
  • 4. За карамелените орехи сложете захарта в съд и направете светъл карамел, добавете накълцаните орехи и канелата и хубаво разбъркайте. Прехвърлете върху силиконов килим и охладете добре.
  • 5. Сервирайте парчета кейк със счукани в хаванче карамелени орехи.

Свързани рецепти

Виж всички