„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
Този сладкиш се приготвя с ябълки, палачинково тесто и карамелизиран и орехи. Едновременно семпло, леко и вкусно!
Продукти
- 8 сладко-кисели ябълки
- 160 г брашно
- 4 яйца (на стайна температура)
- 180 г захар
- 2 с.л. вино „Марсала“
- 60 г краве масло
- 120 мл прясно мляко (стайна температура)
- 1–2 ч.л. течна ванилия
- За карамелените орехи:
- 150 г орехи
- 120 г захар
- 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
- 1. Пригответе палачинково тесто, като разтопите маслото и го разбъркате с млякото, марсалата и ванилията. Налейте ги към разбитите със захарта яйца. Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.
- 2. Обелете и нарежете ябълките с мандолина на тънки парчета (3–4 мм). Залейте ги с тестото и внимателно ги разбъркайте.
- 3. Покрийте форма терин с намазана с олио хартия за печене. Подредете ябълките и тестото във формата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Извадете и охладете.
- 4. За карамелените орехи сложете захарта в съд и направете светъл карамел, добавете накълцаните орехи и канелата и хубаво разбъркайте. Прехвърлете върху силиконов килим и охладете добре.
- 5. Сервирайте парчета кейк със счукани в хаванче карамелени орехи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Торта с мак и рикота
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Мери Бери
Празнична шоколадова торта
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел