„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Пригответе палачинково тесто, като разтопите маслото и го разбъркате с млякото, марсалата и ванилията. Налейте ги към разбитите със захарта яйца. Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.
2. Обелете и нарежете ябълките с мандолина на тънки парчета (3–4 мм). Залейте ги с тестото и внимателно ги разбъркайте.
3. Покрийте форма терин с намазана с олио хартия за печене. Подредете ябълките и тестото във формата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Извадете и охладете.
4. За карамелените орехи сложете захарта в съд и направете светъл карамел, добавете накълцаните орехи и канелата и хубаво разбъркайте. Прехвърлете върху силиконов килим и охладете добре.
5. Сервирайте парчета кейк със счукани в хаванче карамелени орехи.
Продукти
- 8 сладко-кисели ябълки
- 160 г брашно
- 4 яйца (на стайна температура)
- 180 г захар
- 2 с.л. вино „Марсала“
- 60 г краве масло
- 120 мл прясно мляко (стайна температура)
- 1–2 ч.л. течна ванилия
- За карамелените орехи:
- 150 г орехи
- 120 г захар
- 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни