Торта "Виктория"
Рецепта от: Марк Мориарти
Насладете се на тази семпла торта - пухкави пандишпанени блатове, слепени със сладко от малини и бита сметана!
Продукти
- 200 г масло
- 200 г захар
- 200 г брашно с набухвател
- 4 яйца
- За пълнежа:
- 4 с.л. малиново сладко
- 100 мл сладкарска сметана
- 2 шушулки ванилия
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа разбийте мекото масло със захарта, с помощта на миксер, до въздушност на сместа. Добавете 2 яйца и разбийте отново. След това добавете и другите 2 яйца, както и брашното. Разбийте до хомогенност.
- 2. Поставете на дъното на 2 кръгли форми (диаметър 20 см) хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса 20 минути. Обърнете блатовете върху решетка и ги оставете да изстинат.
- 3. Разбийте сметаната заедно с остърганата вътрешност на шушулките ванилия, до плътност.
- 4. Намажете единия блат със сладко от малини. Върху него разстелете сметаната. Поставете втория блат отгоре. Поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел
Рецепти Марта Стюарт
Кекс с кондензирано мляко