Насладете се на тази семпла торта - пухкави пандишпанени блатове, слепени със сладко от малини и бита сметана!

Продукти

  • 200 г масло
  • 200 г захар
  • 200 г брашно с набухвател
  • 4 яйца
  • За пълнежа:
  • 4 с.л. малиново сладко
  • 100 мл сладкарска сметана
  • 2 шушулки ванилия

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа разбийте мекото масло със захарта, с помощта на миксер, до въздушност на сместа. Добавете 2 яйца и разбийте отново. След това добавете и другите 2 яйца, както и брашното. Разбийте до хомогенност.
  • 2. Поставете на дъното на 2 кръгли форми (диаметър 20 см) хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса 20 минути. Обърнете блатовете върху решетка и ги оставете да изстинат.
  • 3. Разбийте сметаната заедно с остърганата вътрешност на шушулките ванилия, до плътност.
  • 4. Намажете единия блат със сладко от малини. Върху него разстелете сметаната. Поставете втория блат отгоре. Поръсете с пудра захар.

Свързани рецепти

Виж всички