Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепта от: Стоян и Лора
Торта, която може да приготвите заедно с децата! Потопените в прясно мляко бисквити се редят на пластове, а между тях се редуват крем от цедено кисело мляко, разтопен бял шоколад и бита сметана и сос от малини. Леко и свежо!
Продукти
- 300 г бисквити с масло, квадратни
- 500 г цедено кисело мляко
- 200 г бял шоколад
- 250 мл студена сладкарска сметана
- 1 с.л. пудра захар
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 150 мл прясно мляко
- За малините:
- 200 г замразени малини
- 60 г захар
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте малините с 60 г захар и лимоновия сок в подходяща тенджера. Когато захарта се разтопи, добавете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Бъркайте, докато сместа се сгъсти, свалете от котлона, прехвърлете в купа и оставете да се охлади добре.
- 2. Накълцайте 150 г от белия шоколад и го разтопете на водна баня. Внимателно смесете с цеденото кисело мляко, като двата продукта е добре да са с еднаква температура.
- 3. Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар и бурбонската ванилова захар, докато стане пухкава. Заделете една част от нея за украса.
- 4. Останалата сметана прибавете към киселото мляко с шоколада, като внимателно разбърквате. Прехвърлете готовия крем в пош.
- 5. Подредете в подходящ съд като редувате бисквити, потопени в студено мляко, крем и малини. Отгоре завършете с крем. Оставете за поне 2 часа в хладилник да се охлади.
- 6. Украсете тортата със заделената сметана и настърган бял шоколад.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел
Рецепти Марта Стюарт
Кекс с кондензирано мляко