Нина Бабич

Нина Бабич

Нина Бабич работи дълги години в сферата на маркетинга. През 1999 г. заминава за Ню Йорк, където трупа опит в рекламния бранш. Работи в агенция, с клиенти като MTV, VH1 и "Women Management". След 11-ти септември се пренасочва към неправителствени организации.

След като се завръща в Белград, Нина става творчески директор в студио „Trans:East”, където основно работи по създаване на глобални стратегии за големи клиенти. Нина е била три години изпълнителен директор на Belgrade Design Week. В ролята си на редактор е работила по обновяването на списанието „Marketing Srbija“. След това става творчески директор на първия концептуален магазин в Сърбия. Тя е и една от основателките на един от водещите форуми в медийната индустрия в региона – фестивала „Mikser“. Била е сътрудник на различни списания и вестници, сред които „Prestup“, „Genius Domus“, „Politika“, „Vino & Fino“. Две години списва рубриките „Mademoiselle“ и „Chez Nina“ в списание „Elle“.

Следвайки своя отдавнашна мечта, през 2015 г. Нина отваря малка сладкарничка във френски стил „Госпожа Мирков“, която бързо се превръща в любимо място за белградчани. Философията на Нина е да стъпи върху традицията на класическите френски десерти и чрез използването на качествени продукти да създава сладкиши с отличителен вкус. 

Нина също така води кратки курсове за любители и професионалисти сладкари, преподавайки класически кулинарни техники.
  • Десерт "Луи ХV"Рецепти
    Десерт "Луи ХV"

    За блата разбийте белтъците с кристалната захар, докато получите твърда пяна. Смесете пудрата захар, смлените лешници и брашното и ги пресейте. Внимателно разбъркайте белтъците със сухите съставки...

  • Хрупкави бисквити с лешнициРецепти
    Хрупкави бисквити с лешници

    Пресейте заедно фино смлените лешници, пудрата захар и брашното. Сложете белтъците и солта в купата на миксера. Добавете кристалната захар и бъркайте на висока скорост, докато не получите твърда пяна...

  • Виетнамско кафеРецепти
    Виетнамско кафе

    В чаша за кафе поставете кубчета лед. Налейте кондензираното мляко и кафето. Разбъркайте и поднесете.  

  • Плодов тарт "Сън в лятна нощ"Рецепти
    Плодов тарт "Сън в лятна нощ"

    За лимоновия блат поставете маслото и захарта в купата на миксера и сложете приставката във форма на лопатка. Разбийте на ниска скорост за около 1 минута. Прибавете лимоновите кори, а след това бадемо...