Нина Бабич
След като се завръща в Белград, Нина става творчески директор в студио „Trans:East”, където основно работи по създаване на глобални стратегии за големи клиенти. Нина е била три години изпълнителен директор на Belgrade Design Week. В ролята си на редактор е работила по обновяването на списанието „Marketing Srbija“. След това става творчески директор на първия концептуален магазин в Сърбия. Тя е и една от основателките на един от водещите форуми в медийната индустрия в региона – фестивала „Mikser“. Била е сътрудник на различни списания и вестници, сред които „Prestup“, „Genius Domus“, „Politika“, „Vino & Fino“. Две години списва рубриките „Mademoiselle“ и „Chez Nina“ в списание „Elle“.
Следвайки своя отдавнашна мечта, през 2015 г. Нина отваря малка сладкарничка във френски стил „Госпожа Мирков“, която бързо се превръща в любимо място за белградчани. Философията на Нина е да стъпи върху традицията на класическите френски десерти и чрез използването на качествени продукти да създава сладкиши с отличителен вкус.
Нина също така води кратки курсове за любители и професионалисти сладкари, преподавайки класически кулинарни техники.
Рецепти Десерт "Луи ХV"
За блата разбийте белтъците с кристалната захар, докато получите твърда пяна. Смесете пудрата захар, смлените лешници и брашното и ги пресейте. Внимателно разбъркайте белтъците със сухите съставки...
Рецепти Хрупкави бисквити с лешници
Пресейте заедно фино смлените лешници, пудрата захар и брашното. Сложете белтъците и солта в купата на миксера. Добавете кристалната захар и бъркайте на висока скорост, докато не получите твърда пяна...
Рецепти Виетнамско кафе
В чаша за кафе поставете кубчета лед. Налейте кондензираното мляко и кафето. Разбъркайте и поднесете.
Рецепти Плодов тарт "Сън в лятна нощ"
За лимоновия блат поставете маслото и захарта в купата на миксера и сложете приставката във форма на лопатка. Разбийте на ниска скорост за около 1 минута. Прибавете лимоновите кори, а след това бадемо...