Начин на приготвяне:

1. Измийте ягодите и ги сложете в голям дълбок съд. Посипете ги със захарта. С ръце ги разбърквайте и едновременно ги намачквайте, за да получите каша. Изсипете кашата в тенджера и оставете сместа да ври на тих огън. Наблюдавайте я и често отстранявайте пяната, която се образува по пъвърхността. варете конфитюра около 30 минути.
2. В тенджера сложете ориза и го залейте с млякото. Добавете сърцевината на шушулката ванилия и захарта и разбъркайте. Захлупете и оставете сместа да заври. След това варете на умерена температура около 20 минути до сгъстяване.
3. В чиния натрошете целувки, отгоре сложете от оризовия пудинг, а най-отгоре ягодов конфитюр. Може да гарнирате и с пресни ягоди.

Продукти

За конфитюра:

  • 2 кг пресни ягоди
  • 300 г захар

За оризовия пудинг:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 5 ч.ч. прясно мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 с.л. ванилова захар
  • 6 целувки

Свързани рецепти