Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепта от: Джейми Оливър
Оризовият пудинг се приготвя от ориз, прясно мляко и ванилия. Сервира се върху начупени на паченца целувки, полят с пресен ягодов конфитюр.
Продукти
- За конфитюра:
- 2 кг пресни ягоди
- 300 г захар
- За оризовия пудинг:
- 1 ч.ч. ориз
- 5 ч.ч. прясно мляко
- 1 шушулка ванилия
- 2 с.л. ванилова захар
- 6 целувки
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте ягодите и ги сложете в голям дълбок съд. Посипете ги със захарта. С ръце ги разбърквайте и едновременно ги намачквайте, за да получите каша. Изсипете кашата в тенджера и оставете сместа да ври на тих огън. Наблюдавайте я и често отстранявайте пяната, която се образува по пъвърхността. варете конфитюра около 30 минути.
- 2. В тенджера сложете ориза и го залейте с млякото. Добавете сърцевината на шушулката ванилия и захарта и разбъркайте. Захлупете и оставете сместа да заври. След това варете на умерена температура около 20 минути до сгъстяване.
- 3. В чиния натрошете целувки, отгоре сложете от оризовия пудинг, а най-отгоре ягодов конфитюр. Може да гарнирате и с пресни ягоди.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана