Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за типично английски десерт без печене - Rocky Road. "Каменист път" представлява смес от начупени бисквити, масло, мед, сушени плодове и бял шоколад.
Продукти
- 200 г бял шоколад
- 1 с.л. златен сироп или мед
- 130 г безсолно масло
- щипка сол
- ½ ч.л. канела
- 200 г канелени бисквити
- 100 г бели маршмелоу
- 100 г ябълков чипс
- 50 г стафиди
- 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете белия шоколад и го сложете в голяма стъклена купа. Добавете нарязаното на кубчета масло и златния сироп или мед. Поставете купата на водна баня и разбърквайте, докато сместа не се разтопи и не стане гладка.
- 2. Поставете канелените бисквити в плик със зип затваряне и ги начупете с помощта на точилка, не прекалено ситно.
- 3. Добавете натрошените бисквити при разтопения шоколад. Накъсайте или нарежете с ножица сушените ябълки на парченца и добавете и тях. Добавете стафидите и мини маршмелоу (ако не намерите мини маршмелоу, нарежете на парченца големи такива, с помощта на ножица). Разбъркайте много добре.
- 4. Намажете с масло дъното и стените на квадратна тавичка (23х23 см) и постелете с хартия. Изсипете сместа вътре, изравнете и притиснете. Поставете в хладилник за 1 час.
- 5. Извадете сместа от формата и нарежете на 18 правоъгълничета. Поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови кокосови орехи
Рецепти Мери Бери
Шоколадово-портокалова панакота
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с бял шоколад
Рецепти Марк Мориарти
Шоколадови квадрати с медена пита
Рецепти Стоян и Лора
Малинови кифлички с горен белтък
Рецепти Стоян и Лора
Малеби с ягодов сос
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак