Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепта от: Павел Павлов
Тези гофрети са достойни за най-изисканата сладкарница. За да се получат пухкави и въздушни, жълтъците и белтъците за тестоот се разбиват поотделно. топлите гофрети се гарнират с прясно сладко от круши и карамелизирани ядки. Поднасят се с крем от крем-сирене.
Продукти
- За гофретите:
- 280 г прясно мляко
- 120 г олио
- 100 г яйца
- 290 г брашно
- 15 г бакпулвер
- 10 г ванилова захар
- 25 г захар
- масло за намазване
- За карамелизираните овесени ядки:
- 100 г захар
- 20 г масло
- 30 г овесени ядки
- За сладкото от круши:
- 3 круши
- 60 г захар
- 10 г ванилова захар
- 25 г захар
- масло за намазване
- За карамеления сос:
- 200 г захар
- 160 г масло
- 70 г златен сироп или мед
- 80 г прясно мляко
- За крем сиренето:
- 300 г крем сирене
- 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. За гофретите първо отделете жълтъците и белтъците. Разбийте млякото, олиото и жълтъците с телена бъркалка. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и ваниловата захар.
- 2. Разбийте захарта и белтъците, докато се получи пухкава смес.
- 3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. След това постепенно добавете разбитите белтъци, като разбърквате внимателно с шпатула.
- 4. Загрейте уред за печене на гофрети. Изпечете гофретите, като сипвате по малко от сместа във формите, предварително намазани с масло.
- 5. За овесените ядки изсипите захарта в тиган и я оставете да се карамелизира. Добавете овесените ядки, разбъркайте и изключете котлона. Добавете маслото и разбъркайте. Разстелете сместа върху силиконов килим и оставете да се охлади.
- 6. За сладкото от круши карамелизирайте захарта в тиган. Прибавете нарязаните на кубчета круши. Оставете ги да пуснат сока си в карамела. Ароматизирайте с ваниловата захар. Когато се получи сладко, дръпнете от огъня. Сипете настърганата кора от лимона и сока му. Разбъркайте.
- 7. За карамеления сос разтопете захарта в дълбок тиган и я оставете да се карамелизира. Загрейте меда и млякото. Излейте сместа в карамела. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете маслото и разбъркайте.
- 8. За крема разбийте крем сиренето и захарта до получаването на гладък крем.
- 9. Върху всяка гофрета поставете от крема, след това от сладкото от круши и карамелизираните овесени ядки. Накрая залейте с карамеления сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана
Рецепти Рудолф ван Веен
Тирамису с ягоди
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови трюфели в чашки
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадово-малинов мус с арабеск