Начин на приготвяне:

1. За гофретите първо отделете жълтъците и белтъците. Разбийте млякото, олиото и жълтъците с телена бъркалка. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и ваниловата захар.

2. Разбийте захарта и белтъците, докато се получи пухкава смес.

3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. След това постепенно добавете разбитите белтъци, като разбърквате внимателно с шпатула.

4. Загрейте уред за печене на гофрети. Изпечете гофретите, като сипвате по малко от сместа във формите, предварително намазани с масло.

5. За овесените ядки изсипите захарта в тиган и я оставете да се карамелизира. Добавете овесените ядки, разбъркайте и изключете котлона. Добавете маслото и разбъркайте. Разстелете сместа върху силиконов килим и оставете да се охлади.

6. За сладкото от круши карамелизирайте захарта в тиган. Прибавете нарязаните на кубчета круши. Оставете ги да пуснат сока си в карамела. Ароматизирайте с ваниловата захар. Когато се получи сладко, дръпнете от огъня. Сипете настърганата кора от лимона и сока му. Разбъркайте.

7. За карамеления сос разтопете захарта в дълбок тиган и я оставете да се карамелизира. Загрейте меда и млякото. Излейте сместа в карамела. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете маслото и разбъркайте.

8. За крема разбийте крем сиренето и захарта до получаването на гладък крем.

9. Върху всяка гофрета поставете от крема, след това от сладкото от круши и карамелизираните овесени ядки. Накрая залейте с карамеления сос.

Продукти

За гофретите:

  • 280 г прясно мляко
  • 120 г олио
  • 100 г яйца
  • 290 г брашно
  • 15 г бакпулвер
  • 10 г ванилова захар
  • 25 г захар
  • масло за намазване

За карамелизираните овесени ядки:

  • 100 г захар
  • 20 г масло
  • 30 г овесени ядки

За сладкото от круши:

  • 3 круши
  • 60 г захар
  • 10 г ванилова захар
  • 25 г захар
  • масло за намазване

За карамеления сос:

  • 200 г захар
  • 160 г масло
  • 70 г златен сироп или мед
  • 80 г прясно мляко

За крем сиренето:

  • 300 г крем сирене
  • 150 г пудра захар

Свързани рецепти