• Галет с круши и боровинкиРецепти
    Галет с круши и боровинки

    Този галет е бърз и лесен за приготвяне, но в същото време достатъчно специален, за да бъде поднесен като десерт на вечеря с гости. Може да използвате и праскови или кайсии от компот. Ако използвате п...

  • Поширани круши с крамбъл и карамелен сосРецепти
    Поширани круши с крамбъл и карамелен сос

    Крушите се разрязват на две и се пошират в ябълков сок. След това се пълнят с марципан и крамбъл и се запичат. Накрая се заливат с карамелен сос. Неустоимо, нали?

  • Суфле от пармезан с поширани крушиРецепти
    Суфле от пармезан с поширани круши

    Това е рецепта за солено суфле с пармезан. Въздушната и нежна текстура на суфлето се съчетава идеално с наситения сладък вкус на пошираните във вино круши.

  • Шоколадови хлебчета с карамелизирани круши и шоколадов сосРецепти
    Шоколадови хлебчета с карамелизирани круши и шоколадов сос

    1. За хлебчетата пресейте брашното в голяма купа. Добавете и какаото, като го пресеете. Добавете и брашно от зърнени култури. Разбъркайте. В чаша смесете захарта, сухата мая и хладка вода. Разбъркайте...

  • Салата с поширани круши и козе сиренеРецепти
    Салата с поширани круши и козе сирене

    1. Пригответе пошираните круши едни ден предварително. В тенджера сипете червеното вино, портото, шерито и захарта. Обелете крушите, без дамахет дръжките им. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешност...

  • Пай с крушиРецепти
    Пай с круши

    1. За тестото смесете брашното, захарта, солта и нарязаното на кубчета масло в купа. Разбъркайте с помощта на миксер. Щом се образуват маслени трохи, добавете жълтъка, без да спирате разбиването. 2....

  • Компот от крушиРецепти
    Компот от круши

    1. Сипете вода в тенджера и я оставете да заври. Добавете захарта и шушулката ванилия. Щом захарта се разтопи, дръпнете от котлона. 2. Обелете крушите и отстранете дръжките им. Разрежете ги на полови...

  • Поширани круши със сметана и бисквитиРецепти
    Поширани круши със сметана и бисквити

    1. Обелете крушите и ги разрежете на две, по дължина. С помощта на чаена лъжичка издълбайте твърдата част със смеките на всяка половина. 2. В широк и дълбок съд сипете водата и добавете сока на 1/2 л...