Бърз пай с ябълки и круши
Рецепта от: Мери Бери
С помощта на готово бутер тесто, ще приготвите този пай много бързо. Печенето отнема повече време от приготвянето. Имайте търпение да изстине, преди да го опитате!
Продукти
- 200 г сладки ябълки
- 2 зрели круши
- 4 с.л. лимонов крем
- 500 г бутер тесто
- 1 яйце
- 30 г кафява захар
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор).
- 2. Обелете ябълките и ги почистете от семки. Нарежете ги на едро и ги поставете в купа. Обелете крушите, почистете ги от семки и ги нарежете на четвъртинки. Сложете и тях в купата. Добавете лимоновия крем и разбъркайте добре.
- 3. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3-4 мм. С помощта на капак изрежете кръг от тестото (33 см) и го прехвърлете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Надупчете тестото на много места с вилица.
- 4. Изсипете пълнежа по средата на тестото. След това го разпределете, като оставите свободно разстояние до края на тестото от 7.5 см. Намажете тестото с предварително разбито яйце. Завийте тестото по края така, че да оформите ръб.
- 5. Сега разпределете равномерно пълнежа до ръба на тестото. Поръсете с кафява захар плодовете и печете пая 35-40 минути. Докато е още топъл, поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Мери Бери
Португалски тартове с кайсии
Рецепти Нина Бабич
Тарт със сливи
Рецепти Къртис Стоун
Индивидуални пайчета Банофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Плодов тарт със скир
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледни пайчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Нормандски ябълков пай
Рецепти Мери Бери
Галет с круши и боровинки
Рецепти Стоян и Лора
Пай с мляко и ориз
Рецепти Стоян и Лора
Пай с извара