С помощта на готово бутер тесто, ще приготвите този пай много бързо. Печенето отнема повече време от приготвянето. Имайте търпение да изстине, преди да го опитате!

Продукти

  • 200 г сладки ябълки
  • 2 зрели круши
  • 4 с.л. лимонов крем
  • 500 г бутер тесто
  • 1 яйце
  • 30 г кафява захар
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор).
  • 2. Обелете ябълките и ги почистете от семки. Нарежете ги на едро и ги поставете в купа. Обелете крушите, почистете ги от семки и ги нарежете на четвъртинки. Сложете и тях в купата. Добавете лимоновия крем и разбъркайте добре.
  • 3. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3-4 мм. С помощта на капак изрежете кръг от тестото (33 см) и го прехвърлете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Надупчете тестото на много места с вилица.
  • 4. Изсипете пълнежа по средата на тестото. След това го разпределете, като оставите свободно разстояние до края на тестото от 7.5 см. Намажете тестото с предварително разбито яйце. Завийте тестото по края така, че да оформите ръб.
  • 5. Сега разпределете равномерно пълнежа до ръба на тестото. Поръсете с кафява захар плодовете и печете пая 35-40 минути. Докато е още топъл, поръсете с пудра захар.

Свързани рецепти

Виж всички