Поширани круши с крамбъл и карамелен сос
Рецепта от: Надия Хюсеин
Крушите се разрязват на две и се пошират в ябълков сок. След това се пълнят с марципан и крамбъл и се запичат. Накрая се заливат с карамелен сос. Неустоимо, нали?
Продукти
- 3 големи круши
- 500 мл ябълков сок
- 1 шушулка ванилия
- 150 г светлокафява захар
- 75 г марципан
- сладолед за сервиране
- За крамбъла:
- 50 г брашно
- 25 г масло
- 25 г кафява захар
- 100 г гранола
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете крушите като запазите дръжките им. Разрежете ги на две и издълбайте вътрешността със семките. Поставете крушите в дълбока тенджера и ги залейте с ябълковия сок. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и самата шушулка. Захлупете тенджерата и оставете да заври. Варете 20-30 минути, докато крушите омекнат, с открехнат капак.
- 2. Извадете крушите и ги подредете легнали в дълбока тавичка. След като изстинат, поставете по 1 парче марципан във всяка круша.
- 3. Извадете шушулката ванилия от ябълковия сок и добавете 150 г кафява захар. Върнете върху котлона и оставете сместа да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
- 4. За крамбъла сипете брашното и добавете мекото масло. Разбъркайте с пръсти, до образуването на маслени трохи. Добавете захарта и гранолата и разбъркайте отново.
- 5. Разпределете крамбъла върху крушите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
- 6. Залейте изпечените круши с карамеления сос и поднесете с топка ванилов сладолед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Близалки от печена диня с козе сирене
Рецепти Том Керидж
Печени на скара нектарини
Рецепти Кирстен Тиболс
Ягоди в шоколад
Рецепти Лука Чиано
Смокини с прошуто и горгонзола
Рецепти Нико Рейнолдс
Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб