Крушите се разрязват на две и се пошират в ябълков сок. След това се пълнят с марципан и крамбъл и се запичат. Накрая се заливат с карамелен сос. Неустоимо, нали?

Продукти

  • 3 големи круши
  • 500 мл ябълков сок
  • 1 шушулка ванилия
  • 150 г светлокафява захар
  • 75 г марципан
  • сладолед за сервиране
  • За крамбъла:
  • 50 г брашно
  • 25 г масло
  • 25 г кафява захар
  • 100 г гранола

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете крушите като запазите дръжките им. Разрежете ги на две и издълбайте вътрешността със семките. Поставете крушите в дълбока тенджера и ги залейте с ябълковия сок. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и самата шушулка. Захлупете тенджерата и оставете да заври. Варете 20-30 минути, докато крушите омекнат, с открехнат капак.
  • 2. Извадете крушите и ги подредете легнали в дълбока тавичка. След като изстинат, поставете по 1 парче марципан във всяка круша.
  • 3. Извадете шушулката ванилия от ябълковия сок и добавете 150 г кафява захар. Върнете върху котлона и оставете сместа да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
  • 4. За крамбъла сипете брашното и добавете мекото масло. Разбъркайте с пръсти, до образуването на маслени трохи. Добавете захарта и гранолата и разбъркайте отново.
  • 5. Разпределете крамбъла върху крушите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
  • 6. Залейте изпечените круши с карамеления сос и поднесете с топка ванилов сладолед.

Свързани рецепти

Виж всички