Крамбъл с круши и сливи
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Насладете се на тази лесна рецепта за десерт! Предварително задушените плодове в порто се покриват с маслени трохи с овесени ядки и орехи. Сладкишът се запича до златисто и се поднася с топка сладолед.
Продукти
- 600 г сливи Ренглота (6 бр.)
- 500 г круши (3 бр.)
- 2 шушулки ванилия
- 100 г фина захар
- 100 мл порто
- 75 г студено масло
- 50 г овесени ядки
- 60 г орехи пекан
- 100 г кафява захар
- ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
- 1. Разрежете сливите на две и отстранете костилките им. Обелете крушите, почистете ги и ги нарежете на кубчета.
- 2. Поставете плодовете в дълбок тиган с капак. Добавете фината захар и портото. Разрежете по дължина шушулките ванилия и ги пуснете в тигана. Захлупете и гответе под капак 20 минути, докато плодовете омекнат напълно.
- 3. За крамбъла сложете нарязаното на кубчета студено масло в купа и добавете брашното към него. С пръсти претрийте продуктите, до получаването на трохи. След това добавете захарта, нарязаните орехи пекан и овесените ядки. Разбъркайте добре.
- 4. Пресипете плодовете в дълбока тавичка, заедно с шушулките ванилия, като ги разпределите равномерно. Оставете ги да изстинат напълно. Върху тях равномерно разпределете маслените трохи. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
- 5. Сервирайте крамбъл с круши и сливи, гарниран с топка ванилов сладолед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"