Галет с круши и боровинки
Рецепта от: Мери Бери
Този галет е бърз и лесен за приготвяне, но в същото време достатъчно специален, за да бъде поднесен като десерт на вечеря с гости. Може да използвате и праскови или кайсии от компот. Ако използвате пресни круши, първо ги поширайте до омекване.
Продукти
- 75 г масло
- 75 г захар
- 115 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 х 400 г компот от круши
- 150 г боровинки
- 2-3 с.л. желе от червени боровинки
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа разбийте яйцата с мекото масло, накъсано на парченца, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията, с помощта на миксер, докато сместа стане бледо жълта.
- 2. Намажете с масло дъното и стените на плитка форма за тарт с подвижно дъно и изсипете сместа в нея, като я разпределите равномерно. Подредете рехаво резените круши върху сместа, без да натискате. Между крушите разпределете боровинките. Печета галета в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 20-25 минути.
- 3. Загрейте желето в касеролка и намажете с него поизстиналия галет. Поднесете парче галет с круши и боровинки с лъжица бита или заквасена сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Мери Бери
Португалски тартове с кайсии
Рецепти Мери Бери
Бърз пай с ябълки и круши
Рецепти Нина Бабич
Тарт със сливи
Рецепти Къртис Стоун
Индивидуални пайчета Банофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Плодов тарт със скир
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледни пайчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Нормандски ябълков пай
Рецепти Стоян и Лора
Пай с мляко и ориз
Рецепти Стоян и Лора
Пай с извара