Основата на този лек и освежаващ тарт е от бишкоти и масло, а пълнежът му представлява мус от скир и сметана. Украсете тарта с изобилие от летни плодове!

Продукти

  • 250 г бишкоти
  • 125 г масло
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1 с.л. олио
  • За муса от скир:
  • 6 листа желатин
  • 400 мл течна сметана
  • 100 г захар
  • 600 г скир
  • ½ лимон
  • За топинга:
  • боровинки
  • малини
  • ягоди
  • киви
  • банан
  • френско грозде
  • кайсии
  • праскови

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете бишкотите и ги смелете на порции в блендер, до трохи. Пресипете ги в купа и ги залейте с предварително разтопеното масло. Разбъркайте добре.
  • 2. Намажете с олио вътрешната страна на ринг (диаметър 26 см) и го поставете върху основа – лист кухненска хартия или картонена подложка с покритие от алуминиево фолио. Изсипете сместа за основата в ринга и разпределете равномерно, като притиснете добре.
  • 3. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер, до консистенция на кисело мляко.
  • 4. Накиснете листовете желатин в купа със студена вода за 10 минути. След това го изтискайте и го затоплете леко с малко вода, докато се разтвори.
  • 5. Добавете затопления желатин към скира в голяма купа и разбъркайте. Добавете лимоновия сок и битата сметана. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете пълнежа върху основата на тарта и загладете повърхността му. Поставете в хладилник за ½ ден.
  • 6. Затоплете ринга като го разтъркате с ръце от външната страна и внимателно освободете тарта. Нарежете тарта на 10 еднакви тригълни парчета. Върху всяко парче подредете различен плод. Украсете с ядливи цветя и листа мента.

Свързани рецепти

Виж всички