Плодов тарт със скир
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Основата на този лек и освежаващ тарт е от бишкоти и масло, а пълнежът му представлява мус от скир и сметана. Украсете тарта с изобилие от летни плодове!
Продукти
- 250 г бишкоти
- 125 г масло
- 1 с.л. пудра захар
- 1 с.л. олио
- За муса от скир:
- 6 листа желатин
- 400 мл течна сметана
- 100 г захар
- 600 г скир
- ½ лимон
- За топинга:
- боровинки
- малини
- ягоди
- киви
- банан
- френско грозде
- кайсии
- праскови
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете бишкотите и ги смелете на порции в блендер, до трохи. Пресипете ги в купа и ги залейте с предварително разтопеното масло. Разбъркайте добре.
- 2. Намажете с олио вътрешната страна на ринг (диаметър 26 см) и го поставете върху основа – лист кухненска хартия или картонена подложка с покритие от алуминиево фолио. Изсипете сместа за основата в ринга и разпределете равномерно, като притиснете добре.
- 3. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер, до консистенция на кисело мляко.
- 4. Накиснете листовете желатин в купа със студена вода за 10 минути. След това го изтискайте и го затоплете леко с малко вода, докато се разтвори.
- 5. Добавете затопления желатин към скира в голяма купа и разбъркайте. Добавете лимоновия сок и битата сметана. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете пълнежа върху основата на тарта и загладете повърхността му. Поставете в хладилник за ½ ден.
- 6. Затоплете ринга като го разтъркате с ръце от външната страна и внимателно освободете тарта. Нарежете тарта на 10 еднакви тригълни парчета. Върху всяко парче подредете различен плод. Украсете с ядливи цветя и листа мента.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Пай с мляко и ориз
Рецепти Стоян и Лора
Пай с извара
Рецепти Марта Стюарт
Тарт с малини и ягоди
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов чийзкейк без печене
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки