Тарталети от точени кори с круши
Рецепта от: Стоян и Лора
Основата за тези тарталети е от точени кори, намазани с масло и изпечени предварително. За пълнеж се приготвя пудинг с ванилия, върху който се добавят задушените в масло круши.
Продукти
- За хрупкавите кошнички:
- 4 фини точени кори
- масло за намазване
- захар за поръсване
- За пудинга:
- 1 пакетче пудинг „Ванилия“
- 60 г захар
- 400 мл прясно мляко
- 150 мл течна животинска сметана
- За крушите:
- 2 круши
- 50 г краве масло
- 40 г захар
- 1 звездовиден анасон
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка канела
- 50 мл узо (или перно)
Начин на приготвяне:
- 1. За кошничките намажете всяка кора хубаво с разтопено масло и поръсете със захар. Нарежете всяка точена кора на 6 квадрата. Подредете по 4 квадратчета едно върху друго, като разминавате леко ъглите.
- 2. Поставете ги в 6 големи форми за крем брюле, предварително намазани с масло. Изпечете в загрята на 170 градуса фурна за 12–13 минути. Трябва да се получат златистокафяви кошнички.
- 3. За крема разбъркайте добре пудинга със захарта и 50 мл от млякото. Загрейте останалото мляко в друг съд.
- 4. В съда към горещото мляко добавете сместа с пудинга. Гответе на слаб огън, като бъркате постоянно, докато сместа се сгъсти. Изсипете готовия крем в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади.
- 5. Почистете крушите от семките, нарежете ги на кубчета и ги сотирайте в маслото. Поръсете със захарта. Прибавете анасона, деглазирайте с узото и фламбирайте. Овкусете ги с индийското орехче и канелата. Оставете ги да се охладят.
- 7. Разбийте охладеният ванилов крем, прибавете сметаната и отново разбийте.
- 8. Разпределете крема в кошничките от кори. Поръсете с крушите и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга