• Тарталети от точени кори с крушиРецепти
    Тарталети от точени кори с круши

    Основата за тези тарталети е от точени кори, намазани с масло и изпечени предварително. За пълнеж се приготвя пудинг с ванилия, върху който се добавят задушените в масло круши.

  • Крем пита в чашаРецепти
    Крем пита в чаша

    Кремът за тези индивидуални десерти в чаша се приготвя с готов пудинг и прясно мляко, а след това се обогатява с течна сметана и крем сирене. Точените кори се поръсват с мед и масло и се запичат до хр...

  • Лесен щрудел с черешиРецепти
    Лесен щрудел с череши

    Щруделът е традиционен австрийски сладкиш. Пълнежът на този е от череши, но към тях се добавят и запържени в масло хлебни трохи. Поръсете още топлия щрудел с пудра захар и канела и нарежете на дебели...

  • Тостада от точени кори със севичеРецепти
    Тостада от точени кори със севиче

    Севиче е метод за приготвяне на морска храна. Нарязаната на дребни парченца бяла риба се залива с лимонов сок. Поднася се върху основа от запечени точени кори заедно със смес от авокадо, лук и зърна п...

  • Пай с извараРецепти
    Пай с извара

    Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се п...

  • Пай с мляко и оризРецепти
    Пай с мляко и ориз

    Основата за този пай е от точени кори, намазани с масло и подредени една върху друга. А пълнежът е от разварен ориз в прясно мляко, захар и яйца. Паят се сервира охладен, след като се изпече.

  • СаралияРецепти
    Саралия

    Саралията е вид турска баклава. При навиването на корите с ореховия пълнеж се поставя пръчка, а след това рулото се надипля, за да се получи характерната форма на баклавата. Оставете баклавата на стай...

  • Мини киш със спанак и сиренаРецепти
    Мини киш със спанак и сирена

    1. За плънката накълцайте чесъна и спанака и ги запържете за много кратко в загрято масло. Овкусете със сол и индийско орехче. 2. Разбийте яйцата със сметаната, добавете щипка сол и сиренето бри, нар...