точени кори
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЛесен щрудел с череши
Щруделът е традиционен австрийски сладкиш. Пълнежът на този е от череши, но към тях се добавят и запържени в масло хлебни трохи. Поръсете още топлия щрудел с пудра захар и канела и нарежете на дебели...
РецептиТостада от точени кори със севиче
Севиче е метод за приготвяне на морска храна. Нарязаната на дребни парченца бяла риба се залива с лимонов сок. Поднася се върху основа от запечени точени кори заедно със смес от авокадо, лук и зърна п...
РецептиПай с извара
Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се п...
РецептиПай с мляко и ориз
Основата за този пай е от точени кори, намазани с масло и подредени една върху друга. А пълнежът е от разварен ориз в прясно мляко, захар и яйца. Паят се сервира охладен, след като се изпече.
РецептиСаралия
Саралията е вид турска баклава. При навиването на корите с ореховия пълнеж се поставя пръчка, а след това рулото се надипля, за да се получи характерната форма на баклавата. Оставете баклавата на стай...
РецептиМини киш със спанак и сирена
1. За плънката накълцайте чесъна и спанака и ги запържете за много кратко в загрято масло. Овкусете със сол и индийско орехче. 2. Разбийте яйцата със сметаната, добавете щипка сол и сиренето бри, нар...
РецептиМаханча с халва, бял шоколад и бадеми
1. За пълнежа сипете захарта и начупените на парченца бял шоколад и халва в кухненски робот. Добавете смления джинджифил и смелете сместа, не съвсем фино. 2. Отделно смелете бадемите. 3. В купа смес...
РецептиБрик - пурички с агнешко
1.Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да...