точени кори
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиКоктейл от скариди в кошнички от точени кори
Тези парти хапки от коктейл от скариди в кошничка от кори са ретро намигване. Кошничките могат да бъдат приготвени предварително и да се напълнят със скариди преди поднасяне.
РецептиТарталети от точени кори с круши
Основата за тези тарталети е от точени кори, намазани с масло и изпечени предварително. За пълнеж се приготвя пудинг с ванилия, върху който се добавят задушените в масло круши.
РецептиКрем пита в чаша
Кремът за тези индивидуални десерти в чаша се приготвя с готов пудинг и прясно мляко, а след това се обогатява с течна сметана и крем сирене. Точените кори се поръсват с мед и масло и се запичат до хр...
РецептиЛесен щрудел с череши
Щруделът е традиционен австрийски сладкиш. Пълнежът на този е от череши, но към тях се добавят и запържени в масло хлебни трохи. Поръсете още топлия щрудел с пудра захар и канела и нарежете на дебели...
РецептиТостада от точени кори със севиче
Севиче е метод за приготвяне на морска храна. Нарязаната на дребни парченца бяла риба се залива с лимонов сок. Поднася се върху основа от запечени точени кори заедно със смес от авокадо, лук и зърна п...
РецептиПай с извара
Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се п...
РецептиПай с мляко и ориз
Основата за този пай е от точени кори, намазани с масло и подредени една върху друга. А пълнежът е от разварен ориз в прясно мляко, захар и яйца. Паят се сервира охладен, след като се изпече.
РецептиСаралия
Саралията е вид турска баклава. При навиването на корите с ореховия пълнеж се поставя пръчка, а след това рулото се надипля, за да се получи характерната форма на баклавата. Оставете баклавата на стай...