Малинов чийзкейк без печене
Рецепта от: Павел Павлов
1. За основата сложете маслото в касерола и го оставете да се готви на умерен огън, при постоянно бъркане, докато придобие лешников цвят и аромат на ядки. Разбъркайте го много добре със смлените бисквити. Покрийте дъното на форма за торта (диаметър 24 см) с пергаментова хартия. Разпределете бисквитената смес на дъното, заравнете и притиснете добре, да се получи стабилна основа. Сложете в хладилник.
2. Разбийте с миксер крем сиренето и маслото. Добавете пудрата захар и отново разбийте. Накрая сложете маскарпонето и разбъркайте. Разделете крема на две равни части. Едната половина шприцовайте върху охладения блат и заравнете. Приберете формата в хладилник, за да стегне кремът.
3. Накълцайте на дребно малините и ги разбъркайте с останалия крем. Разпределете крема с малините върху охладения бял крем. Заравнете и оставете да се охлади.
4. Пасирайте малините за соса със захарта и прецедете.
5. Декорирайте охладения чийзкейк с пресни малини. Напълнете плодовете със сос, капнете малко от соса и върху крема. Украсете с листенца мента. Сервирайте добре охладен.
Продукти
- За основата:
- 350 г обикновени бисквити
- 150 г масло
- За крема:
- 200 г сирене маскарпоне
- 400 г крем сирене
- 400 г пудра захар
- 200 г меко масло
- 200 г малини
- За соса:
- 200 г малини
- 100 г пудра захар
- За украса:
- пресни малини
- листа мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Джейми Оливър
Тарталети с бадеми и малиново сладко