1. За основата сложете маслото в касерола и го оставете да се готви на умерен огън, при постоянно бъркане, докато придобие лешников цвят и аромат на ядки. Разбъркайте го много добре със смлените бисквити. Покрийте дъното на форма за торта (диаметър 24 см) с пергаментова хартия. Разпределете бисквитената смес на дъното, заравнете и притиснете добре, да се получи стабилна основа. Сложете в хладилник.
2. Разбийте с миксер крем сиренето и маслото. Добавете пудрата захар и отново разбийте. Накрая сложете маскарпонето и разбъркайте. Разделете крема на две равни части. Едната половина шприцовайте върху охладения блат и заравнете. Приберете формата в хладилник, за да стегне кремът.
3. Накълцайте на дребно малините и ги разбъркайте с останалия крем. Разпределете крема с малините върху охладения бял крем. Заравнете и оставете да се охлади.
4. Пасирайте малините за соса със захарта и прецедете.
5. Декорирайте охладения чийзкейк с пресни малини. Напълнете плодовете със сос, капнете малко от соса и върху крема. Украсете с листенца мента. Сервирайте добре охладен.

Продукти

  • За основата:
  • 350 г обикновени бисквити
  • 150 г масло
  • За крема:
  • 200 г сирене маскарпоне
  • 400 г крем сирене
  • 400 г пудра захар
  • 200 г меко масло
  • 200 г малини
  • За соса:
  • 200 г малини
  • 100 г пудра захар
  • За украса:
  • пресни малини
  • листа мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички