• Смес от сушени зеленчуциРецепти
    Смес от сушени зеленчуци

    Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...

  • Кафяви раци с бира и майонезаРецепти
    Кафяви раци с бира и майонеза

    1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете вода...

  • Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен саламРецепти
    Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен салам

    1. Поставете връзката магданоз в тавичка и я изсушете на 80 градуса за 2 часа. Стрийте изсушените листа магданоз на прах. 2. Направете си зеленчуков бульон или бульон от черупки на скариди и рак. Под...

  • Пикантно печено пилешко с мангоРецепти
    Пикантно печено пилешко с манго

    1. За пикантната джърк марината нарежете на едро лютите чушки със смеките и пресния лук и ги слолжете в блендер/чопър. Добавете листенцата мащерка, обелените скилидки чесън, обеления и нарязан на парч...

  • Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сосРецепти
    Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сос

    1. За тестото за пастата сипете семолината в купа и добавете малко по малко топлата вода, като разбърквате с пръсти. Омесете сместа докато се получи тесто. Извадете тестото върху поръсен със семолина...

  • Йоркширски пудингчетаРецепти
    Йоркширски пудингчета

    1. Сипете по 1 непълна ч.л. във всяко гнездо на форма за мъфини. Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор). 2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в нег...

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...

  • Домашно салсиче с чушки и лукРецепти
    Домашно салсиче с чушки и лук

    1. Смесете смляната свинска плешка със сол, семената от резене, накълцания чесън, пушения червен пипер, черен пипер и виното. Разбъркайте хубаво и оставете да престои поне една нощ. 2. Нарежете лука...