• Смес от сушени зеленчуциРецепти
    Смес от сушени зеленчуци

    Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...

  • Печен на скара ананас с карамелен сосРецепти
    Печен на скара ананас с карамелен сос

    Печеният на скара ананас е лесен, бърз и много вкусен десерт. Резените печен ананас се заливат с карамелен сос и се поръсват с кокосови стърготини и орехи.

  • Салата с печен на скара карфиолРецепти
    Салата с печен на скара карфиол

    Рецептата за салата с печен на скара карфиол съчетава есенния зеленчук с бакла, сушени домати, зелени маслини, люти чушки и зърна нар. Карфиолът се овкусява със смес от ароматни подправки, а салатата...

  • Плосък хляб с дип от печен патладжанРецепти
    Плосък хляб с дип от печен патладжан

    1. За тестото сипете брашното в купа и към него добавете киселото мляко, зехтина и семената кимион. Разбъркайте докато се получи тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете за няколко ми...

  • Кафяви раци с бира и майонезаРецепти
    Кафяви раци с бира и майонеза

    1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете вода...

  • Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен саламРецепти
    Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен салам

    1. Поставете връзката магданоз в тавичка и я изсушете на 80 градуса за 2 часа. Стрийте изсушените листа магданоз на прах. 2. Направете си зеленчуков бульон или бульон от черупки на скариди и рак. Под...

  • Пикантно печено пилешко с мангоРецепти
    Пикантно печено пилешко с манго

    1. За пикантната джърк марината нарежете на едро лютите чушки със смеките и пресния лук и ги слолжете в блендер/чопър. Добавете листенцата мащерка, обелените скилидки чесън, обеления и нарязан на парч...

  • Салата с червен оризРецепти
    Салата с червен ориз

    1. Сложете ориза в тенджерка и го залейте с 600 мл студена вода. Добавете 1 ч.л. сол и захлупете. Щом заври, гответе ориза на слаб огън, под капак, зза 25 минути. Щом оризът поизстине, го прехвърлете...