• Смес от сушени зеленчуциРецепти
    Смес от сушени зеленчуци

    Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...

  • Печен на скара ананас с карамелен сосРецепти
    Печен на скара ананас с карамелен сос

    Печеният на скара ананас е лесен, бърз и много вкусен десерт. Резените печен ананас се заливат с карамелен сос и се поръсват с кокосови стърготини и орехи.

  • Салата с печен на скара карфиолРецепти
    Салата с печен на скара карфиол

    Рецептата за салата с печен на скара карфиол съчетава есенния зеленчук с бакла, сушени домати, зелени маслини, люти чушки и зърна нар. Карфиолът се овкусява със смес от ароматни подправки, а салатата...

  • Кафяви раци с бира и майонезаРецепти
    Кафяви раци с бира и майонеза

    1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете вода...

  • Пикантно печено пилешко с мангоРецепти
    Пикантно печено пилешко с манго

    1. За пикантната джърк марината нарежете на едро лютите чушки със смеките и пресния лук и ги слолжете в блендер/чопър. Добавете листенцата мащерка, обелените скилидки чесън, обеления и нарязан на парч...

  • Йоркширски пудингчетаРецепти
    Йоркширски пудингчета

    1. Сипете по 1 непълна ч.л. във всяко гнездо на форма за мъфини. Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор). 2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в нег...

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...

  • Зелен боб с лимонов пипер и пармезанРецепти
    Зелен боб с лимонов пипер и пармезан

    1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го. 2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта. 3. Сложете отцедения...