Миниторта с шоколад и мандарини

Миниторта с шоколад и мандарини

Начин на приготвяне:

За панакотата кипваме мандариновия сок и захарта, добавяме настърганата кора. Сипваме сметаната и когато заври, прибавяме предварително накиснатия в малко вода желатин, разбъркваме и изключваме котлона.
За блата разбиваме яйцата и захарта. На слаб котлон разтопяваме маслото и добавяме шоколада. Изливаме в яйчената смес. Добавяме пресятото брашно. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Намазваме готовия сладкиш с нутела. Когато изстине, изсипваме и панакотата. Слагаме в хладилника за 24 часа. Гарнираме с белтъчен крем (белтъци, захар, аромат) и захаросани цитрусови корички.

Продукти

За тестото

  • 8 яйца
  • 500 г захар
  • 300 г масло
  • 40 г фино брашно
  • 300 г шоколад

За мандариновата панакота

  • 200 г млечна сметана
  • 80 г захар
  • 0.5 с.л. настъргана кора от лимон (лайм
  • портокал)
  • 5 г желатин на прах
  • 120 г сок от мандарини
  • шоколадов крем Нутела

За гарниране

  • 5 белтъка
  • захаросани корички

Свързани рецепти