Миниторта с шоколад и мандарини

За панакотата кипваме мандариновия сок и захарта, добавяме настърганата кора. Сипваме сметаната и когато заври, прибавяме предварително накиснатия в малко вода желатин, разбъркваме и изключваме котлона.
За блата разбиваме яйцата и захарта. На слаб котлон разтопяваме маслото и добавяме шоколада. Изливаме в яйчената смес. Добавяме пресятото брашно. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Намазваме готовия сладкиш с нутела. Когато изстине, изсипваме и панакотата. Слагаме в хладилника за 24 часа. Гарнираме с белтъчен крем (белтъци, захар, аромат) и захаросани цитрусови корички.
За блата разбиваме яйцата и захарта. На слаб котлон разтопяваме маслото и добавяме шоколада. Изливаме в яйчената смес. Добавяме пресятото брашно. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Намазваме готовия сладкиш с нутела. Когато изстине, изсипваме и панакотата. Слагаме в хладилника за 24 часа. Гарнираме с белтъчен крем (белтъци, захар, аромат) и захаросани цитрусови корички.
Продукти
- За тестото8 яйца 500 г захар 300 г масло 40 г фино брашно 300 г шоколадЗа мандариновата панакота200 г млечна сметана 80 г захар 0.5 с.л. настъргана кора от лимон (лайм портокал) 5 г желатин на прах 120 г сок от мандарини шоколадов крем НутелаЗа гарниране5 белтъка захаросани корички
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Сладки пролетни рулца
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско