Миниторта с шоколад и мандарини
За панакотата кипваме мандариновия сок и захарта, добавяме настърганата кора. Сипваме сметаната и когато заври, прибавяме предварително накиснатия в малко вода желатин, разбъркваме и изключваме котлона.
За блата разбиваме яйцата и захарта. На слаб котлон разтопяваме маслото и добавяме шоколада. Изливаме в яйчената смес. Добавяме пресятото брашно. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Намазваме готовия сладкиш с нутела. Когато изстине, изсипваме и панакотата. Слагаме в хладилника за 24 часа. Гарнираме с белтъчен крем (белтъци, захар, аромат) и захаросани цитрусови корички.

Продукти

  • За тестото8 яйца 500 г захар 300 г масло 40 г фино брашно 300 г шоколадЗа мандариновата панакота200 г млечна сметана 80 г захар 0.5 с.л. настъргана кора от лимон (лайм портокал) 5 г желатин на прах 120 г сок от мандарини шоколадов крем НутелаЗа гарниране5 белтъка захаросани корички

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички