Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник, 28 септември от 03:30 | Понеделник, 28 септември от 03:55

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади леко.

2. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Смелете лешниците.

3. Разбийте маслото със захарта много добре. Един по един добавете жълтъците, като разбивате непрекъснато. Прибавете коняка, шоколада и лешниците. Разбъркайте.

4. Белтъците и солта разбийте на сняг. Добавете ги малко по малко към останалите продукти, като разбърквате внимателно.

5. Покрийте с хартия за печене форма за кейк с подвижно дъно (диаметър 26 см). Изсипете тестото се във формата. Печете 1 час в загрята на 150 градуса фурна.

6. Смесете маскарпонето с пудрата захар, ваниловата захар, кафето и сметаната, разбийте с миксер.

7. Украсете кейка с крема и поднесете. По желание поръсете с настърган шоколад.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

200 г шоколадов кувертюр

200 г краве масло (със стайна температура)

250 г белени лешници

150 г захар

6 яйца

30 мл коняк

1 щипка сол

За крема:

250 г сирене маскарпоне

300 мл течна животинска сметана

150 г пудра захар

10 г бурбонска ванилова захар

30 мл кафе еспресо

Свързани рецепти