• Чийзкейк с кайсиев конфитюрРецепти
    Чийзкейк с кайсиев конфитюр

    В тази рецепта за чийзкейк основата се приготвя от смлени бисквити и масло, пълнежът - от крема сирене, заквасена сметана и яйца. Първо се изпича основата, а след това се добавя пълнежа, украсява се с...

  • Свински ребърца на барбекюРецепти
    Свински ребърца на барбекю

    Свинските ребра са идеални за печене на скара. Загрейте барбекюто добре и пригответе жълт барбекю сос, с който да мажете ребърцата. Поднесете със салата Колсло.

  • Сладки оризови топки с черен сусам по пекинскиРецепти
    Сладки оризови топки с черен сусам по пекински

    1. Смелете запечения сусам в електрическа мелничка. Пресипете го в кухненски робот и добавете захарта и маслото. Разбъркайте до получаването на паста. Поставете пастата в чиния и покрийте с прозрачно...

  • Ряпа на пара със сушени мидиРецепти
    Ряпа на пара със сушени миди

    1. Накиснете мидите в 1 1/2 ч.ч. гореща вода за 30 минути. Запазете водата. 2. Обелете ряпата и нарежете на кръгчета с дебелина 4 см. По средата на всяко кръгче издълбайте дупка с размера на сушена м...

  • Банички с домашни кори от лимецРецепти
    Банички с домашни кори от лимец

    Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...

  • Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатаркиРецепти
    Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки

    1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло. 2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна –...

  • Сьомга и хляб по викингскиРецепти
    Сьомга и хляб по викингски

    1. За рецептата е необхомо наличието на огън или огнище, голяма дървена дъска (кедрова, борова) и 10 дървени клинчета. В дъската трябва да се направят 10 плитки дупки за клинчетата. Дървената дъска и...

  • МантъРецепти
    Мантъ

    1. За пълнежа сипете в купа телешката кайма и към нея добавете нарязания на много ситно лук, както и всички подправки. Омесете много добре с ръце. 2. За тестото в голяма купа сипете брашното и солта...