• Шоколадови трюфели в чашкиРецепти
    Шоколадови трюфели в чашки

    За да приготвите шоколадови трюфели трябва да направите шоколадов ганаш. В тази рецепта към него се добавят захаросани бадеми, ядки шамфъстък и сушени кайсии. Бонбоните се оформят в хартиени чашки.

  • Кокосови барчетаРецепти
    Кокосови барчета

    Тези вкусни кокосови барчета се правят много лесно. Смесват се кокосови стърготини, кондензирано мляко, захар и ванилия и сместа се разстила и охлажда. След това правоъгълничетата от сместа се потапят...

  • Френски тост по хонгконгскиРецепти
    Френски тост по хонгконгски

    Френският тост е много по-богат вариант на пържени филийки. Цяло парче хляб Бриош се пълни с фъстъчено масло и конфитюр, а след това потопен в смес от яйца и мляко и изпържен. Поднася се поръсен с кон...

  • Хляб роти канайРецепти
    Хляб роти канай

    Тестото за хляба роти се замесва лесно, но трябва да престои поне няколко часа на стайна температура. След това се разтяга с ръце, за да стане тънко, прегъва се като пакет и се пържи в малко мазнина....

  • Десерт „Три млека“Рецепти
    Десерт „Три млека“

    Въпреки че по произход сладкишът "Три млека" е латиноамерикански, това е рецепта за  известния албански сладкиш със същото име. След като пандишпановия блат се изпече, той се надупчва и се залива със...

  • Шоколадови кокосови орехиРецепти
    Шоколадови кокосови орехи

    Предлагаме ви рецепта за малко приложно изкуство в кухнята. За да оформите черупката на шоколадовите кокосови орехи, ще ви трябват празни шоколадови яйца. След като се оформят подобаващо, шоколадовите...

  • Сладкиш "Четири млека" със сливи и кайсииРецепти
    Сладкиш "Четири млека" със сливи и кайсии

    1. Отделете жълтъците от белтъците. В голяма суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, до образуването на меки връхчета. След това постепенно добавете 1 ч.ч. захар и продължете да раз...

  • Кекс с кондензирано млякоРецепти
    Кекс с кондензирано мляко

    Рецептата за този кекс е изключително лесна за приготвяне. Основната съставка на кекса е кондензираното мляко, което прави вкуса му наситен и плътен. Глазурата на кекса също е от кондензирано мляко.