Пъстра салата от лимец, броколи, чушки и халуми
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Накиснете лимеца в студена вода за 1 час, след това го сварете в подсолена вода и го охладете.
2. Сложете разделените на розички броколи в тава, добавете халуми, нарязано на филийки, полейте със зехтин, а сиренето поръсете със сусам.
3. Печете на 200 градуса за около 10–15 минути.
4. Червените и зелените чушки нарежете на ивички, а лютата накълцайте. Смесете броколите, всички видове чушки, лимеца и кейла.
5. Направете дресинг от зехтина, оцета, соевия сос, настъргания джинджифил, стрития на паста чесън, настърганата кора лайм и сока от цитруса.
6. Разбъркайте салатата с дресинга, гарнирайте със сиренето.
Продукти
- 200 г лимец
- 2 малки глави броколи
- 2 печени червени чушки, почистени
- 2 зелени чушки
- 1 люта чушка
- 200 г сирене „Халуми“
- 1–2 с.л. сусам
- 3-4 листа кейл или спанак
- 2 с.л. зехтин
- За дресинга:
- 60 мл зехтин екстра върджин
- 30 мл бял балсамов оцет
- 4 с.л. безглутенов соев сос
- 30 г джиджифил
- 1 скилидка чесън
- 1 лайм (или лимон)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата