1. Накиснете лимеца в студена вода за 1 час, след това го сварете в подсолена вода и го охладете.

2. Сложете разделените на розички броколи в тава, добавете халуми, нарязано на филийки, полейте със зехтин, а сиренето поръсете със сусам.

3. Печете на 200 градуса за около 10–15 минути.

4. Червените и зелените чушки нарежете на ивички, а лютата накълцайте. Смесете броколите, всички видове чушки, лимеца и кейла.

5. Направете дресинг от зехтина, оцета, соевия сос, настъргания джинджифил, стрития на паста чесън, настърганата кора лайм и сока от цитруса.

6. Разбъркайте салатата с дресинга, гарнирайте със сиренето.

Продукти

  • 200 г лимец
  • 2 малки глави броколи
  • 2 печени червени чушки, почистени
  • 2 зелени чушки
  • 1 люта чушка
  • 200 г сирене „Халуми“
  • 1–2 с.л. сусам
  • 3-4 листа кейл или спанак
  • 2 с.л. зехтин
  • За дресинга:
  • 60 мл зехтин екстра върджин
  • 30 мл бял балсамов оцет
  • 4 с.л. безглутенов соев сос
  • 30 г джиджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лайм (или лимон)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички