Начин на приготвяне:
1. Изпържете чорбаджийските чушки в малко зехтин. Посолете ги.
2. Нарежете доматите на полумесеци, а лука на шайби. Наситнете магданоза и девесила. Отцедете нахута. Сиренето нарежете на кубчета.
3. Разбъркайте зехтина и оцета с гранулирания чесън.
4. В купа разбъркайте доматите, лука, нахута и билките. Овкусете със сол и залейте с дресинга.
5. Сервирайте салатата с пържените чушките и сиренето.
Продукти
- 600 г чорбаджийски чушки
- 700 г домати
- 2 стръка пресен лук
- 200 г прясно сирене
- 0.25 ч.л. гранулиран чесън
- 2 стръка девесил
- 0.25 връзка магданоз
- 100 г нахут от консерва
- 40 мл зехтин
- 15 мл светъл балсамов оцет
- сол на вкус
- зехтин за пържене