1. Изпържете чорбаджийските чушки в малко зехтин. Посолете ги.


2. Нарежете доматите на полумесеци, а лука на шайби. Наситнете магданоза и девесила. Отцедете нахута. Сиренето нарежете на кубчета. 

3. Разбъркайте зехтина и оцета с гранулирания чесън. 

4. В купа разбъркайте доматите, лука, нахута и билките. Овкусете със сол и залейте с дресинга.

5. Сервирайте салатата с пържените чушките и сиренето.

Продукти

  • 600 г чорбаджийски чушки
  • 700 г домати
  • 2 стръка пресен лук
  • 200 г прясно сирене
  • 0.25 ч.л. гранулиран чесън
  • 2 стръка девесил
  • 0.25 връзка магданоз
  • 100 г нахут от консерва
  • 40 мл зехтин
  • 15 мл светъл балсамов оцет
  • сол на вкус
  • зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички