1. Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го и го оставете да се охлади.


2. Нарежете патладжана на кубчета, посолете го и го оставете за около 20 минути, да излезе горчивата вода. Измийте, подсушете и изпържете кубчетата патладжан в 40 мл от зехтина.

3. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в останалия зехтин на умерен огън с щипка сол до карамелизиране. 

4. Отстранете костилките на маслините и ги нарежете на шайби, а чери доматите - на половинки.
 
5. В купа смесете орехите и зехтина, накъсайте магданоза, овкусете с лютото чили, самардалата и малко сол. Пасирайте.

6. В голяма купа разбъркайте булгура, лука, патладжана, доматите и маслините. Овкусете с магданозеното песто и разбъркайте. 

7. Нарежете халумито на филийки и ги запечете от двете страни до златисто в добре сгорещен грил-тиган.

8. Сервирайте салатата от булгур и зеленчуци със запеченото сирене.

Продукти

  • 100 г фин булгур
  • 200 г сирене халуми
  • 200 г чери домати
  • 2 глави червен лук
  • 1 малък патладжан
  • 50 г маслини каламон
  • 50 мл зехтин
  • За магданозеното песто:
  • 1 връзка магданоз
  • 20 г орехи
  • 50 мл зехтин
  • 0.5 ч.л. самардала
  • 1 щипка люспи чили
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички