Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го и го оставете да се охлади.
2. Нарежете патладжана на кубчета, посолете го и го оставете за около 20 минути, да излезе горчивата вода. Измийте, подсушете и изпържете кубчетата патладжан в 40 мл от зехтина.
3. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в останалия зехтин на умерен огън с щипка сол до карамелизиране.
4. Отстранете костилките на маслините и ги нарежете на шайби, а чери доматите - на половинки.
5. В купа смесете орехите и зехтина, накъсайте магданоза, овкусете с лютото чили, самардалата и малко сол. Пасирайте.
6. В голяма купа разбъркайте булгура, лука, патладжана, доматите и маслините. Овкусете с магданозеното песто и разбъркайте.
7. Нарежете халумито на филийки и ги запечете от двете страни до златисто в добре сгорещен грил-тиган.
8. Сервирайте салатата от булгур и зеленчуци със запеченото сирене.
Продукти
- 100 г фин булгур
- 200 г сирене халуми
- 200 г чери домати
- 2 глави червен лук
- 1 малък патладжан
- 50 г маслини каламон
- 50 мл зехтин
- За магданозеното песто:
- 1 връзка магданоз
- 20 г орехи
- 50 мл зехтин
- 0.5 ч.л. самардала
- 1 щипка люспи чили
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата