• Шишчета от халуми и диня с тамариндов дипРецепти
    Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип

    Този тамариндов дип може да бъде поднесен към най-различни ястия. Но е много подходящ за тези шишчета - смес от хрупкав хляб, сочна диня и солено сирене.

  • Супа от тиква с печено халумиРецепти
    Супа от тиква с печено халуми

    Тиквата за тази крем-супа първо се пече заедно с други зеленчуци. След това се смесва с бульон, прясно мляко и масло и се пасира. Гарнира се с кубчета запечено халуми и тиквени семки. Истинска класика...

  • Пържени пръчици от халумиРецепти
    Пържени пръчици от халуми

    Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сме...

  • Печено халуми с дип от авокадоРецепти
    Печено халуми с дип от авокадо

    Лесна рецепта за предястие, сготвено на открито. Халумито се пече върху скара и се поднася с пикантния дип от авокадо.

  • Салата с печена на скара краставица, халуми и нахутРецепти
    Салата с печена на скара краставица, халуми и нахут

    Това е салата, в която всички съставки се пекат на скара и имат пушен вкус. Резултатът е вкусно съчетание от хрупкава краставица, печен нахут и солено печено сирене Халуми. Истинско пиршество за вегет...

  • Пъстра салата от лимец, броколи, чушки и халумиРецепти
    Пъстра салата от лимец, броколи, чушки и халуми

    1. Накиснете лимеца в студена вода за 1 час, след това го сварете в подсолена вода и го охладете. 2. Сложете разделените на розички броколи в тава, добавете халуми, нарязано на филийки, полейте със з...

  • Халуми в кадаиф с меден дресингРецепти
    Халуми в кадаиф с меден дресинг

    1. Нарежете сиренето на филии с дебелина 1 см. 2. Разплетете и разтегнете кадаифа и го сложете върху плота. Разделете го на тънки дълги ленти/снопове. Намажете всеки сноп кадаиф обилно с разтопено гх...

  • Салата с печено на грил халумиРецепти
    Салата с печено на грил халуми

    1. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки, с дебелина 1 см. Поръсете ги със зехтин. 2. Загрейте добре грил-тиган и го намажете със зехтин. Печете парчетата халуми по 1-2 минути от всяка страна. 3....