Салата с печено на грил халуми
Рецепта от: Шейн Делия
1. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки, с дебелина 1 см. Поръсете ги със зехтин.
2. Загрейте добре грил-тиган и го намажете със зехтин. Печете парчетата халуми по 1-2 минути от всяка страна.
3. Отрежете тънко кората на нара от двата му края. След това го разрежете наполовина. Отделете зърната му в купа. Добавете двата вида семки и предварително запечените кедрови ядки, сумака и меласата от нар. Разбъркайте добре. Накъсайте листенцата пресене заатар (може да замените тази местна подправка с по-разпространената мащерка). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте тоново.
4. В голяма чиния подредете печено сирене, а върху него разпределете сместа със зърна от нар.
Продукти
- 300 г сирене Халуми
- зехтин
- 1/2 ч.ч. зърна от нар
- 10 стръка пресен заатар
- 1 глава лук шалот
- 1 ч.л. сурови тиквени семки
- 1 ч.л. сурови слънчогледови семки
- 1 ч.л. меласа от нар
- 1 ч.л. запечени кедрови ядки
- 1 ч.л. сумак
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата