1. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки, с дебелина 1 см. Поръсете ги със зехтин.

2. Загрейте добре грил-тиган и го намажете със зехтин. Печете парчетата халуми по 1-2 минути от всяка страна.

3. Отрежете тънко кората на нара от двата му края. След това го разрежете наполовина. Отделете зърната му в купа. Добавете двата вида семки и предварително запечените кедрови ядки, сумака и меласата от нар. Разбъркайте добре. Накъсайте листенцата пресене заатар (може да замените тази местна подправка с по-разпространената мащерка). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте тоново.

4. В голяма чиния подредете печено сирене, а върху него разпределете сместа със зърна от нар.

Продукти

  • 300 г сирене Халуми
  • зехтин
  • 1/2 ч.ч. зърна от нар
  • 10 стръка пресен заатар
  • 1 глава лук шалот
  • 1 ч.л. сурови тиквени семки
  • 1 ч.л. сурови слънчогледови семки
  • 1 ч.л. меласа от нар
  • 1 ч.л. запечени кедрови ядки
  • 1 ч.л. сумак
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички