• Агнешки гиросРецепти
    Агнешки гирос

    Тази рецепта за гирос в близкоизточен стил се използва останало печено агнешко месо и замразен картофен чипс, което значително съкращава приготвянето на ястието. Така ще имате време да направите сами...

  • Фалафел с Баба ГанушРецепти
    Фалафел с Баба Гануш

    За тези малки фалафели трябва само да накиснете нахута от предишната нощ. Поднесете с Баба Гануш и плоски питки.

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Табуле с нар и магданозРецепти
    Табуле с нар и магданоз

    Салатата табуле се приготвя за нула време. Кускусът се залива с гореща вода, а след като набъбне се смесва с нарязани на ситно морков, чушка, пресен лук и магданоз. Добавят се зърна нар и всичко се за...

  • Пушена шакшука със спанакРецепти
    Пушена шакшука със спанак

    Шакшуката представлява поширани яйца със зеленчуци и се поднася обикновено за закуска. В тази рецепта яйцата се съчетават с пресен лук, спанак, домати и пушен червен пипер.

  • Салата с печен на скара карфиолРецепти
    Салата с печен на скара карфиол

    Рецептата за салата с печен на скара карфиол съчетава есенния зеленчук с бакла, сушени домати, зелени маслини, люти чушки и зърна нар. Карфиолът се овкусява със смес от ароматни подправки, а салатата...

  • Малеби с ягодов сосРецепти
    Малеби с ягодов сос

    Десертът малеби ни напомня за едни по-далечни времена. Рецептата за този лесен десерт идва от Близкия изток. Кремът е с аромат на розова вода и е гарниран с ягодов сос.

  • МантъРецепти
    Мантъ

    1. За пълнежа сипете в купа телешката кайма и към нея добавете нарязания на много ситно лук, както и всички подправки. Омесете много добре с ръце. 2. За тестото в голяма купа сипете брашното и солта...