Салатата табуле се приготвя за нула време. Кускусът се залива с гореща вода, а след като набъбне се смесва с нарязани на ситно морков, чушка, пресен лук и магданоз. Добавят се зърна нар и всичко се залива с дресинг.

Продукти

  • 250 г арабски кускус
  • 1 с.л. масло
  • 1 скилидка чесън
  • 2 домата
  • 1 морков
  • ½ жълта чушка
  • 2 стръка пресен лук
  • 80 г зърна нар
  • 6 с.л. зехтин
  • 1 органичен лимон
  • 50 г магданоз
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете кускуса в стъклена купа и добавете маслото. Залейте с 300 мл вряла вода – водата трябва да е 1 см над кускуса. Покрийте с прозрачно фолио и оставете настрани за 10 минути.
  • 2. Нарежете на ситно скилидката чесън и пресния лук и ги сложете в голяма купа. Настържете моркова, нарежете чушката на малки кубчета, както и доматите, като предварително отстранете семките им. Нарежете магданоза заедно със стъблата му на ситно. Сложете всичко в купата и добавете зърната нар. Овкусете с фино настърганата кора на лимона и сока му, 6 с.л. зехтин и сол. Разбъркайте много добре с ръце.
  • 3. Отстранете фолиото от купата с кускуса и го разрохкайте с вилица. Добавете кускуса в купата със зеленчуците и разбъркайте добре.

Свързани рецепти

Виж всички