Табуле с нар и магданоз
Рецепта от: Надия Хюсеин
Салатата табуле се приготвя за нула време. Кускусът се залива с гореща вода, а след като набъбне се смесва с нарязани на ситно морков, чушка, пресен лук и магданоз. Добавят се зърна нар и всичко се залива с дресинг.
Продукти
- 250 г арабски кускус
- 1 с.л. масло
- 1 скилидка чесън
- 2 домата
- 1 морков
- ½ жълта чушка
- 2 стръка пресен лук
- 80 г зърна нар
- 6 с.л. зехтин
- 1 органичен лимон
- 50 г магданоз
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете кускуса в стъклена купа и добавете маслото. Залейте с 300 мл вряла вода – водата трябва да е 1 см над кускуса. Покрийте с прозрачно фолио и оставете настрани за 10 минути.
- 2. Нарежете на ситно скилидката чесън и пресния лук и ги сложете в голяма купа. Настържете моркова, нарежете чушката на малки кубчета, както и доматите, като предварително отстранете семките им. Нарежете магданоза заедно със стъблата му на ситно. Сложете всичко в купата и добавете зърната нар. Овкусете с фино настърганата кора на лимона и сока му, 6 с.л. зехтин и сол. Разбъркайте много добре с ръце.
- 3. Отстранете фолиото от купата с кускуса и го разрохкайте с вилица. Добавете кускуса в купата със зеленчуците и разбъркайте добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Салата с домати, моцарела и хлебни трохи
Рецепти Ейнсли Хариът
Салата от гриловани портокали с пикантни бадеми
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Салата от печени моркови и авокадо
Рецепти Люк Нгуен
Топла салата от млад джакфрут
Рецепти Стоян и Лора
Пикантна зелева салата