• Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!

  • Пикантна риба по мароканскиРецепти
    Пикантна риба по марокански

    1. За маринования лук в купа смесете ябълковия оцет, гореща или топла вода, захар и сол. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го сложете в сместа. Оставете настрани за 1 ча...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • Халуми в кадаиф с меден дресингРецепти
    Халуми в кадаиф с меден дресинг

    1. Нарежете сиренето на филии с дебелина 1 см. 2. Разплетете и разтегнете кадаифа и го сложете върху плота. Разделете го на тънки дълги ленти/снопове. Намажете всеки сноп кадаиф обилно с разтопено гх...

  • Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сосРецепти
    Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос

    1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....

  • Бавно печена патица с орехов сос с нарРецепти
    Бавно печена патица с орехов сос с нар

    1. Разфасовайте патицата и отделете в една тавичка шийката, крилцата, бутчетата и тялото на патицата. В друга тавичка отделете костите и излишната мазнина. Поръсете щедро със сол бутчетата, крилцата и...

  • Маханча с халва, бял шоколад и бадемиРецепти
    Маханча с халва, бял шоколад и бадеми

    1. За пълнежа сипете захарта и начупените на парченца бял шоколад и халва в кухненски робот. Добавете смления джинджифил и смелете сместа, не съвсем фино. 2. Отделно смелете бадемите. 3. В купа смес...

  • ФатéРецепти
    Фатé

    Фатé е ястие от близкоизточната кухня, което се поднася често за закуска. То съдържа запечени късчета ливански хляб, сварен нахут, сос от кисело мляко и чесън и запечени в масло бадеми. Съставките се...