• Малеби с ягодов сосРецепти
    Малеби с ягодов сос

    Десертът малеби ни напомня за едни по-далечни времена. Рецептата за този лесен десерт идва от Близкия изток. Кремът е с аромат на розова вода и е гарниран с ягодов сос.

  • МантъРецепти
    Мантъ

    1. За пълнежа сипете в купа телешката кайма и към нея добавете нарязания на много ситно лук, както и всички подправки. Омесете много добре с ръце. 2. За тестото в голяма купа сипете брашното и солта...

  • Нахут с куркума, домати и сос зугРецепти
    Нахут с куркума, домати и сос зуг

    Рецепта за богато вегетарианско ястие от близкоизточната кухня. Свареният предварително нахут се задушава с лук, чесън, спанак и домати. Сервира се с ароматен сос от кориандър и люти чушки и кисело мл...

  • Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!

  • Пикантна риба по мароканскиРецепти
    Пикантна риба по марокански

    1. За маринования лук в купа смесете ябълковия оцет, гореща или топла вода, захар и сол. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го сложете в сместа. Оставете настрани за 1 ча...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • Халуми в кадаиф с меден дресингРецепти
    Халуми в кадаиф с меден дресинг

    1. Нарежете сиренето на филии с дебелина 1 см. 2. Разплетете и разтегнете кадаифа и го сложете върху плота. Разделете го на тънки дълги ленти/снопове. Намажете всеки сноп кадаиф обилно с разтопено гх...

  • Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сосРецепти
    Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос

    1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....