Салата с печени праскови и брезаола
Рецепта от: Джейми Оливър

Резени печени на скара праскови, с аромат на пресни подправки, върху подложка от тънко нарязана брезаола, съчетани с листа рукола и естрагон, овкусени с дресинг от кисело мляко. Експлозия от вкусове!
Продукти
- 4 праскови
- 0.5 стрък пресен розмарин
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. винен оцет
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. кисело мляко
- 16 слайса брезаола
- 2 шепи рукола
- 4 стръка естрагон
- 100 г козе сирене
Начин на приготвяне:
- 1. Подберете леко твърди праскови и ги разрежете на половинки. Остранете костилките им и ги сложете в купа.
- 2. Нарежете на ситно розмарина и поръсете прасковите. Поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре.
- 3. Печете прасковите върху грил или барбекю с въглища. За аромат може да сложите връзка от мащерка и розмарин, направо върху тлеещите въглища. печете прасковите от двете страни, за по няколко минути, докато променят цвета си.
- 4. В купа направете дресинг от кисело мляко или заквасена сметана, оцет, зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и добавете измитите рукола и естрагон. Разбъркайте добре.
- 5. На дъното на чиниите подредете слайсовете брезаола или телешка пастърма. Върху тях начупете на парчета печена праскова. Най-отгоре поставете шепа от салатата. Начупете козе сирене и поръсете със зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Стоян и Лора
Салата с домати, моцарела и хлебни трохи
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Донал Скиан
Салата Фризе с бекон и поширани яйца
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелена папая и сушено биволско месо