Салата с печени праскови и брезаола
Рецепта от: Джейми Оливър
1. Подберете леко твърди праскови и ги разрежете на половинки. Остранете костилките им и ги сложете в купа.
2. Нарежете на ситно розмарина и поръсете прасковите. Поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре.
3. Печете прасковите върху грил или барбекю с въглища. За аромат може да сложите връзка от мащерка и розмарин, направо върху тлеещите въглища. печете прасковите от двете страни, за по няколко минути, докато променят цвета си.
4. В купа направете дресинг от кисело мляко или заквасена сметана, оцет, зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и добавете измитите рукола и естрагон. Разбъркайте добре.
5. На дъното на чиниите подредете слайсовете брезаола или телешка пастърма. Върху тях начупете на парчета печена праскова. Най-отгоре поставете шепа от салатата. Начупете козе сирене и поръсете със зехтин.
Продукти
- 4 праскови
- 0.5 стрък пресен розмарин
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. винен оцет
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. кисело мляко
- 16 слайса брезаола
- 2 шепи рукола
- 4 стръка естрагон
- 100 г козе сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата
Рецепти Божана Кацарова
Зелена салата с гъби и топчета от качамак