Салата с печени праскови и брезаола

1. Подберете леко твърди праскови и ги разрежете на половинки. Остранете костилките им и ги сложете в купа.
2. Нарежете на ситно розмарина и поръсете прасковите. Поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре.
3. Печете прасковите върху грил или барбекю с въглища. За аромат може да сложите връзка от мащерка и розмарин, направо върху тлеещите въглища. печете прасковите от двете страни, за по няколко минути, докато променят цвета си.
4. В купа направете дресинг от кисело мляко или заквасена сметана, оцет, зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и добавете измитите рукола и естрагон. Разбъркайте добре.
5. На дъното на чиниите подредете слайсовете брезаола или телешка пастърма. Върху тях начупете на парчета печена праскова. Най-отгоре поставете шепа от салатата. Начупете козе сирене и поръсете със зехтин.

Продукти

  • 4 праскови
  • 0.5 стрък пресен розмарин
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. винен оцет
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. кисело мляко
  • 16 слайса брезаола
  • 2 шепи рукола
  • 4 стръка естрагон
  • 100 г козе сирене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички