Пролетна салата
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. Извадете ги и ги охладете под течаща студена вода.
2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Оставете ги да престоят така 15 минути и отцедете.
3. Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина. Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
4. Залейте картофите с дресинга. Прибавете репичките, нарязани на две или на четири. Отцедете лука и чесъна и ги смесете с картофите.
5. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете руколата и разбъркайте.
Продукти
- 500 г пресни картофи
- 1 връзка репички
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук шалот
- 100 г рукола
- 20 г каперси
- 1/4 връзка магданоз
- 50 мл студено пресован зехтин
- 4 с.л. червен винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печена тиква и телешко карпачо
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици