Пролетна салата
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за свежа, но питателна пролетна салата. Тя съдържа варени пресни картофи, рукола, лук и репички. Дресингът е с горчица.
Продукти
- 500 г пресни картофи
- 1 връзка репички
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук шалот
- 100 г рукола
- 20 г каперси
- 1/4 връзка магданоз
- 50 мл студено пресован зехтин
- 4 с.л. червен винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. Извадете ги и ги охладете под течаща студена вода.
- 2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Оставете ги да престоят така 15 минути и отцедете.
- 3. Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина. Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
- 4. Залейте картофите с дресинга. Прибавете репичките, нарязани на две или на четири. Отцедете лука и чесъна и ги смесете с картофите.
- 5. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете руколата и разбъркайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ейнсли Хариът
Салата от гриловани портокали с пикантни бадеми
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Салата от печени моркови и авокадо
Рецепти Люк Нгуен
Топла салата от млад джакфрут
Рецепти Стоян и Лора
Пикантна зелева салата
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Салата "Лионез" със сушена наденица