Това е рецепта за свежа, но питателна пролетна салата. Тя съдържа варени пресни картофи, рукола, лук и репички. Дресингът е с горчица.

Продукти

  • 500 г пресни картофи
  • 1 връзка репички
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук шалот
  • 100 г рукола
  • 20 г каперси
  • 1/4 връзка магданоз
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • 4 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. Извадете ги и ги охладете под течаща студена вода.
  • 2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Оставете ги да престоят така 15 минути и отцедете.
  • 3. Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина. Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
  • 4. Залейте картофите с дресинга. Прибавете репичките, нарязани на две или на четири. Отцедете лука и чесъна и ги смесете с картофите.
  • 5. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете руколата и разбъркайте.

Свързани рецепти

Виж всички