Салата Фризе с бекон и поширани яйца
Рецепта от: Донал Скиан
1. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрят тиган със зехтин за 2-3 минути, до златисто. Извадете го.
2. В същия тиган запържете нарязания на кубчета от по 1 см хляб, до златисто. Извадете крутоните върху кухненска хартия.
3. В купичка пригответе винегрет от нарязан естрагон, дижонска горчица, винен оцет и сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете зехтин екстра върджин.
4. Сипете вода в тенджерка и щом заври, добавете 1 с.л. бял винен оцет и намалете огъня. Разбъркайте енергично и чукнете едно след друго 2 яйца в завихрената вода. Гответе 2-3 минути, докато яйцата се забулят. Извадете ги в чиния и повторете същото с другите 2 яйца.
5. В купа накъсайте предварително измитата и подсушена салата Фризе. Добавете бекона и крутоните. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.
6. Разпределете салатата в чинии. Върху всяка порция поставете 1 поширано яйце. Поръсете с див лук.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 200 г пушен бекон
- 2 филии хляб с квас
- 150-200 г зелена салата фризе
- 2 с.л. бял винен оцет
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. нарязан естрагон
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- 4 яйца от свободни кокошки
- 2 с.л. нарязан див лук
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печена тиква и телешко карпачо
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици