Салата Фризе с бекон и поширани яйца
Рецепта от: Донал Скиан
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 200 г пушен бекон
- 2 филии хляб с квас
- 150-200 г зелена салата фризе
- 2 с.л. бял винен оцет
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. нарязан естрагон
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- 4 яйца от свободни кокошки
- 2 с.л. нарязан див лук
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрят тиган със зехтин за 2-3 минути, до златисто. Извадете го.
- 2. В същия тиган запържете нарязания на кубчета от по 1 см хляб, до златисто. Извадете крутоните върху кухненска хартия.
- 3. В купичка пригответе винегрет от нарязан естрагон, дижонска горчица, винен оцет и сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете зехтин екстра върджин.
- 4. Сипете вода в тенджерка и щом заври, добавете 1 с.л. бял винен оцет и намалете огъня. Разбъркайте енергично и чукнете едно след друго 2 яйца в завихрената вода. Гответе 2-3 минути, докато яйцата се забулят. Извадете ги в чиния и повторете същото с другите 2 яйца.
- 5. В купа накъсайте предварително измитата и подсушена салата Фризе. Добавете бекона и крутоните. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.
- 6. Разпределете салатата в чинии. Върху всяка порция поставете 1 поширано яйце. Поръсете с див лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Стоян и Лора
Салата с домати, моцарела и хлебни трохи
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелена папая и сушено биволско месо