1. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрят тиган със зехтин за 2-3 минути, до златисто. Извадете го.

2. В същия тиган запържете нарязания на кубчета от по 1 см хляб, до златисто. Извадете крутоните върху кухненска хартия.

3. В купичка пригответе винегрет от нарязан естрагон, дижонска горчица, винен оцет и сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете зехтин екстра върджин.

4. Сипете вода в тенджерка и щом заври, добавете 1 с.л. бял винен оцет и намалете огъня. Разбъркайте енергично и чукнете едно след друго 2 яйца в завихрената вода. Гответе 2-3 минути, докато яйцата се забулят. Извадете ги в чиния и повторете същото с другите 2 яйца.

5. В купа накъсайте предварително измитата и подсушена салата Фризе. Добавете бекона и крутоните. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.

6. Разпределете салатата в чинии. Върху всяка порция поставете 1 поширано яйце. Поръсете с див лук.

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 200 г пушен бекон
  • 2 филии хляб с квас
  • 150-200 г зелена салата фризе
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. нарязан естрагон
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • 4 яйца от свободни кокошки
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички