Гръцка салата

Гръцката салата е неустоима, когато е приготвена с узрели на слънце вкусни зеленчуци.

Продукти

  • 1 зрял домат
  • 1 домат "Биволско сърце"
  • 200 г чери домати
  • 1 глава червен лук
  • 1 краставица
  • 1 зелена чушка
  • 0.5 връзка копър
  • шепа листа мента
  • шепа черни маслини
  • щипка сол
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 200 г бяло саламурено сирене
  • 1 ч.л. сушен риган

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте различните видове домати. Нарежете чери доматчетата на половинки. Доматът "Биволско сърце" нарежете на дебели кръгли филии, а другият домат - на резени. Сложете нарязаните домати в купа.
  • 2. Измийте добре краставицата или корнишоните. С вилица надраскайте кората им и ги нарежете на кръгчета.
  • 3. Почистете чушката от семки и я нарежете на кръгчета. Лукът нарежете на тънки кръгчета или полумесеци. Нарежете копър и ментата на ситно.
  • 4. Смесете всички зеленчуци заедно със зелените подправки. Добавете маслините, на които сте отстранили костилките преди това, като ги смачкате леко. Овкусете със сол, оцет и зехтин.
  • 5. Накрая поставете плочка сирене и поръсете със сух риган.

Свързани рецепти

Виж всички