• КаридопитаРецепти
    Каридопита

    Каридопита е сиропиран орехов сладкиш. Към смлените орехи се добавят галета и подправки, след това се смесват с разбити със захар яйца. Изпеченият сладкиш се сиропира със захарен сироп и се оставя пон...

  • Портокалово реване с компот от кайсииРецепти
    Портокалово реване с компот от кайсии

    Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е рева...

  • Сувлаки с пиле и лимонРецепти
    Сувлаки с пиле и лимон

    Тези шишчета по гръцки се приготвят с пилешко месо, мариновано в зехтин, лимонов сок, чесън, риган и кимион. Маринатата овкусява месото идеално и го прави по-крехко. Поднесете изпечените шишчета топли...

  • Пиле „Стифадо“Рецепти
    Пиле „Стифадо“

    Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...

  • Десерт „Екмек“ с кадаифРецепти
    Десерт „Екмек“ с кадаиф

    1. Пригответе захарен сироп от водата, захарта, канелата и лимоновия сок. 2. Разпределете равномерно кадаифа по дъното на дълбока тава. Разтопете маслото и го излейте върху кадаифа. Печете в загрята...

  • Гръцка мусакаРецепти
    Гръцка мусака

    1. Обелете патладжаните така че да станат на ленти, като зебра. Нарежете ги по дължина и ги посолете, оставете ги за 10 минути. Измийте и подсушете. Сложете в тава и намажете със зехтин. Изпечете в за...

  • Дип от овче сирене с печен лук и сусамРецепти
    Дип от овче сирене с печен лук и сусам

    1. Нарежете лука надве, поставете го в купа, залейте го със 2–3 с.л. зехтин, намажете го добре от всички страни и го поставете с разреза надолу в загрят тиган. По време на готвенето налейте зехтина, о...