• Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Гръцки хлябРецепти
    Гръцки хляб

    Това е рецепта за плосък гръцки хляб. Тестото е с мая, а питките се пекат на тиган.

  • Дип от жълт грахРецепти
    Дип от жълт грах

    Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.

  • Запечен боб с домати и фетаРецепти
    Запечен боб с домати и фета

    За това ястие от гръцката кухня използвайте боб от консерва. Прецедете боба и го смесете с предварително задушените зеленчуци и смес от подправки. Печете до златист загар и поднесете с натрошено сирен...

  • Пилешки шишчета с пита и дзадзикиРецепти
    Пилешки шишчета с пита и дзадзики

    Тази рецепта изисква предварителна подготовка, за да можете да се насладите на съчетанието на вкусовете. Домашно приготвен хляб пита, мариновано пилешко месо и салата Дзадзики.

  • КаридопитаРецепти
    Каридопита

    Каридопита е сиропиран орехов сладкиш. Към смлените орехи се добавят галета и подправки, след това се смесват с разбити със захар яйца. Изпеченият сладкиш се сиропира със захарен сироп и се оставя пон...

  • Портокалово реване с компот от кайсииРецепти
    Портокалово реване с компот от кайсии

    Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е рева...

  • Сувлаки с пиле и лимонРецепти
    Сувлаки с пиле и лимон

    Тези шишчета по гръцки се приготвят с пилешко месо, мариновано в зехтин, лимонов сок, чесън, риган и кимион. Маринатата овкусява месото идеално и го прави по-крехко. Поднесете изпечените шишчета топли...