гръцка
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиКаридопита
Каридопита е сиропиран орехов сладкиш. Към смлените орехи се добавят галета и подправки, след това се смесват с разбити със захар яйца. Изпеченият сладкиш се сиропира със захарен сироп и се оставя пон...
РецептиПортокалово реване с компот от кайсии
Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е рева...
РецептиСувлаки с пиле и лимон
Тези шишчета по гръцки се приготвят с пилешко месо, мариновано в зехтин, лимонов сок, чесън, риган и кимион. Маринатата овкусява месото идеално и го прави по-крехко. Поднесете изпечените шишчета топли...
РецептиПиле „Стифадо“
Тази рецепта за яхния с пиле и дребен лук може да приготвите както в тенджера, така и в мултикукър. Сервирайте яхнията с ориз.
РецептиСувлаки кебап с гръцка зелена салата
Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...
РецептиДесерт „Екмек“ с кадаиф
1. Пригответе захарен сироп от водата, захарта, канелата и лимоновия сок. 2. Разпределете равномерно кадаифа по дъното на дълбока тава. Разтопете маслото и го излейте върху кадаифа. Печете в загрята...
РецептиГръцка мусака
1. Обелете патладжаните така че да станат на ленти, като зебра. Нарежете ги по дължина и ги посолете, оставете ги за 10 минути. Измийте и подсушете. Сложете в тава и намажете със зехтин. Изпечете в за...
РецептиДип от овче сирене с печен лук и сусам
1. Нарежете лука надве, поставете го в купа, залейте го със 2–3 с.л. зехтин, намажете го добре от всички страни и го поставете с разреза надолу в загрят тиган. По време на готвенето налейте зехтина, о...