Салата с грах и бекон
Рецепта от: Стоян и Лора
Салата с бланширан грах, запържен до хрупкавост бекон и варени яйца, залята с дресинг от майонеза и горчица.
Продукти
- 400 г замразен грах
- 200 г студено пушен бекон на ленти
- 4 яйца
- 1/4 връзка мента
- 1/4 връзка магданоз
- 1 глава червен лук
- 100 г рукола
- сол и черен пипер на вкус
- За дресинга:
- 4 с.л. майонеза
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. сок от лимон
Начин на приготвяне:
- 1. Бланширайте граха за 5 минути в кипяща вода и го охладете в леденостудена.
- 2. Сложете бекона в студен тиган и бавно го загрейте. Запържете до златисто и го охладете върху кухненска хартия.
- 3.Сварете яйцата в уред за готвене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Обелете ги и нарежете на шайби.
- 4. За дресинга в купата за сервиране разбъркайте горчицата с майонезата и лимоновия сок.
- 5. Добавете наситнените магданоз и мента, отцедения от водата грах, нарязания на кубчета лук и натрошения бекон. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- 7. Сервирайте с нарязаните на шайби яйца и рукола.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Стоян и Лора
Салата с домати, моцарела и хлебни трохи
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Колсло от брюкселско зеле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелена папая и сушено биволско месо
Рецепти Люк Нгуен
Топла салата от млад джакфрут
Рецепти Стоян и Лора
Пикантна зелева салата