Салата с бланширан грах, запържен до хрупкавост бекон и варени яйца, залята с дресинг от майонеза и горчица.

Продукти

  • 400 г замразен грах
  • 200 г студено пушен бекон на ленти
  • 4 яйца
  • 1/4 връзка мента
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 глава червен лук
  • 100 г рукола
  • сол и черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. сок от лимон

Начин на приготвяне:

  • 1. Бланширайте граха за 5 минути в кипяща вода и го охладете в леденостудена.
  • 2. Сложете бекона в студен тиган и бавно го загрейте. Запържете до златисто и го охладете върху кухненска хартия.
  • 3.Сварете яйцата в уред за готвене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Обелете ги и нарежете на шайби.
  • 4. За дресинга в купата за сервиране разбъркайте горчицата с майонезата и лимоновия сок.
  • 5. Добавете наситнените магданоз и мента, отцедения от водата грах, нарязания на кубчета лук и натрошения бекон. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  • 7. Сервирайте с нарязаните на шайби яйца и рукола.

Свързани рецепти

Виж всички