Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

 За трохите смелете хляба на едро заедно със сол, ригана, зехтина, стрития на паста чесън и черен пипер. Изпечете трохите в загрята на 200 градуса фурна за    7-8 минути – трябва да станат хрупкави и златисти. Охладете ги.

За соса в тава сложете разполовените зелени домати и избушената чушка, посолете ги и ги залейте със зехтина. Запечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути. След това охладете, обелете чушката и ги пасирайте със сока от лайм и кориандъра.

Разполовете чери доматите. Разбъркайте ги със соса от зелени домати, шайби маслини и наситнения пресен лук. Сервирайте с накъсана моцарела, трохите и накъсан босилек.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

800 г микс чери домати

250 г моцарела

100 г зелени маслини без костилки

1 връзка пресен лук

2 стръка босилек

За трохите:

4 филийки хляб с квас

1 скилидка чесън

40 мл зехтин

1 ч.л. сух риган

сол и черен пипер на вкус

За соса:

200 г зелени домати

1 зелена чушка

4 стръка пресен кориандър

сокът от 1 лайм

60 мл зехтин

сол на вкус

Свързани рецепти