Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата за 8 минути. Залейте ги със студена вода, за да изстинат и ги обелете. Извадете жълтъците им и ги претрийте през цедка с помощта на дървена лъжица. 2. Разбийте мекото масло с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете жълтъците, соса "Уорчестър", лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
3. За руската салата обелете и нарежете картофите, морковите и селърито на малки кубчета. Сварете ги поотделно, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
4. В голяма купа сипете майонезата, сварените картофи, бланширани моркови и селъри, грах, нарязаните на малки кубчета кисели краставички и рибата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Отрежете три големи дълги филии от цял черен хляб. Върху едната разстелете от руската салата. Захлупете с другата филия. Намажете я с маслен крем. Поръсете със ситно нарязан магданоз, малко грах и нарязани на кръгчета чери домати. Поставете третата филия хляб и я намажете с маслен крем. Отгоре сипете руска салата. Покрийте с четвъртата филия. Върху нея шприцовайте ивици маслен крем и разнесете по цялата повърхност на тартата с помощта на палетен нож, като торта.
6. Вдигнете тартата и с ръце нанесете по страните и нарязан на ситно магданоз. Поставете тартата голяма чиния. По средата, по дължина поставете руска салата, а отстрани шприцовайте ивици маслен крем. Украсете с бейби морковчета, репички, кръгчета краставици, половинки сварени яйца. Най-отгоре подредете скариди.
Залейте алива с яйчения сос. Сервира се върху филийки.
3. За руската салата обелете и нарежете картофите, морковите и селърито на малки кубчета. Сварете ги поотделно, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
4. В голяма купа сипете майонезата, сварените картофи, бланширани моркови и селъри, грах, нарязаните на малки кубчета кисели краставички и рибата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Отрежете три големи дълги филии от цял черен хляб. Върху едната разстелете от руската салата. Захлупете с другата филия. Намажете я с маслен крем. Поръсете със ситно нарязан магданоз, малко грах и нарязани на кръгчета чери домати. Поставете третата филия хляб и я намажете с маслен крем. Отгоре сипете руска салата. Покрийте с четвъртата филия. Върху нея шприцовайте ивици маслен крем и разнесете по цялата повърхност на тартата с помощта на палетен нож, като торта.
6. Вдигнете тартата и с ръце нанесете по страните и нарязан на ситно магданоз. Поставете тартата голяма чиния. По средата, по дължина поставете руска салата, а отстрани шприцовайте ивици маслен крем. Украсете с бейби морковчета, репички, кръгчета краставици, половинки сварени яйца. Най-отгоре подредете скариди.
Залейте алива с яйчения сос. Сервира се върху филийки.
Продукти
За яйчения пълнеж:
- 10 сварени жълтъка
- 250 г масло
- 1 ч.л. горчица
- сол и черен пипер
- лимонов сок от 1/2 лимон
- 4 капки сос Уорчестър
За руската салата:
- 200 г картофи
- 150 г селъри
- 125 г моркови
- 100 г кисели краставички
- 125 г грах
- 1 с.л. майонеза
- сол и черен пипер
- 1 консерва сьомга
За украса:
- 4 резена лимон
- 1 връзка магданоз
- 16 бр. чери домати
- 1 връзка пресни моркови
- 1 връзка репички
- 5 бр. зелени аспержи
- 125 г варени скариди