Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шведска рибна тарта

категория 0/5
1. Сварете яйцата за 8 минути. Залейте ги със студена вода, за да изстинат и ги обелете. Извадете жълтъците им и ги претрийте през цедка с помощта на дървена лъжица. 2. Разбийте мекото масло с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете жълтъците, соса "Уорчестър", лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
3. За руската салата обелете и нарежете картофите, морковите и селърито на малки кубчета. Сварете ги поотделно, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
4. В голяма купа сипете майонезата, сварените картофи, бланширани моркови и селъри, грах, нарязаните на малки кубчета кисели краставички и рибата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Отрежете три големи дълги филии от цял черен хляб. Върху едната разстелете от руската салата. Захлупете с другата филия. Намажете я с маслен крем. Поръсете със ситно нарязан магданоз, малко грах и нарязани на кръгчета чери домати. Поставете третата филия хляб и я намажете с маслен крем. Отгоре сипете руска салата. Покрийте с четвъртата филия. Върху нея шприцовайте ивици маслен крем и разнесете по цялата повърхност на тартата с помощта на палетен нож, като торта.
6. Вдигнете тартата и с ръце нанесете по страните и нарязан на ситно магданоз. Поставете тартата голяма чиния. По средата, по дължина поставете руска салата, а отстрани шприцовайте ивици маслен крем. Украсете с бейби морковчета, репички, кръгчета краставици, половинки сварени яйца. Най-отгоре подредете скариди.
Залейте алива с яйчения сос. Сервира се върху филийки.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен