Шведска рибна тарта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сварете яйцата за 8 минути. Залейте ги със студена вода, за да изстинат и ги обелете. Извадете жълтъците им и ги претрийте през цедка с помощта на дървена лъжица. 2. Разбийте мекото масло с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете жълтъците, соса "Уорчестър", лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
3. За руската салата обелете и нарежете картофите, морковите и селърито на малки кубчета. Сварете ги поотделно, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
4. В голяма купа сипете майонезата, сварените картофи, бланширани моркови и селъри, грах, нарязаните на малки кубчета кисели краставички и рибата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Отрежете три големи дълги филии от цял черен хляб. Върху едната разстелете от руската салата. Захлупете с другата филия. Намажете я с маслен крем. Поръсете със ситно нарязан магданоз, малко грах и нарязани на кръгчета чери домати. Поставете третата филия хляб и я намажете с маслен крем. Отгоре сипете руска салата. Покрийте с четвъртата филия. Върху нея шприцовайте ивици маслен крем и разнесете по цялата повърхност на тартата с помощта на палетен нож, като торта.
6. Вдигнете тартата и с ръце нанесете по страните и нарязан на ситно магданоз. Поставете тартата голяма чиния. По средата, по дължина поставете руска салата, а отстрани шприцовайте ивици маслен крем. Украсете с бейби морковчета, репички, кръгчета краставици, половинки сварени яйца. Най-отгоре подредете скариди.
Залейте алива с яйчения сос. Сервира се върху филийки.
3. За руската салата обелете и нарежете картофите, морковите и селърито на малки кубчета. Сварете ги поотделно, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
4. В голяма купа сипете майонезата, сварените картофи, бланширани моркови и селъри, грах, нарязаните на малки кубчета кисели краставички и рибата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Отрежете три големи дълги филии от цял черен хляб. Върху едната разстелете от руската салата. Захлупете с другата филия. Намажете я с маслен крем. Поръсете със ситно нарязан магданоз, малко грах и нарязани на кръгчета чери домати. Поставете третата филия хляб и я намажете с маслен крем. Отгоре сипете руска салата. Покрийте с четвъртата филия. Върху нея шприцовайте ивици маслен крем и разнесете по цялата повърхност на тартата с помощта на палетен нож, като торта.
6. Вдигнете тартата и с ръце нанесете по страните и нарязан на ситно магданоз. Поставете тартата голяма чиния. По средата, по дължина поставете руска салата, а отстрани шприцовайте ивици маслен крем. Украсете с бейби морковчета, репички, кръгчета краставици, половинки сварени яйца. Най-отгоре подредете скариди.
Залейте алива с яйчения сос. Сервира се върху филийки.
Продукти
- За яйчения пълнеж:10 сварени жълтъка 250 г масло 1 ч.л. горчица сол и черен пипер лимонов сок от 1/2 лимон 4 капки сос УорчестърЗа руската салата:200 г картофи 150 г селъри 125 г моркови 100 г кисели краставички 125 г грах 1 с.л. майонеза сол и черен пипер 1 консерва сьомгаЗа украса:4 резена лимон 1 връзка магданоз 16 бр. чери домати 1 връзка пресни моркови 1 връзка репички 5 бр. зелени аспержи 125 г варени скариди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата