• СморебродРецепти
    Смореброд

    1. За пикантното олио сипете 60 мл олио (1/4 ч.ч.) в касерола и запържете нарязания на ситно лук в него за 5 минути. Добавете сол и лютия червен пипер и запържете за 30 секунди. След това добавете ост...

  • Енчилади със скариди и доматен сосРецепти
    Енчилади със скариди и доматен сос

    1. Отстранете черупките и опашките на скаридите и ги запазете. Измийте добре скаридите и ги подсушете. Нарежете всяка на 3-4 парчета. Поставете ги в хладилник. 2. За бульона сложете черупките и опашк...

  • Риба с шафранов сос и кускусРецепти
    Риба с шафранов сос и кускус

    Рецепта за пържено на тиган филе риба треска, поднесено върху овкусен с подправки кускус и полята със сметанов сос.

  • Салата с калмари, радичио и ендивияРецепти
    Салата с калмари, радичио и ендивия

    1. Поръсете калмарите със сол и черен пипер. Подсушете ги много добре с кухненска хартия. 2. Загрейте грил-тиган на силен огън. Печете калмарите  на порции, докато леко се обгорят, от двете страни. И...

  • Пикантна паста с миди и чоризоРецепти
    Пикантна паста с миди и чоризо

    1. Измийте мидите под течаща вода и изстържете черупките. Отделете отворените или счупени миди. Отцедете добре измитите миди. 2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера. Отстранете обвивката на надениците...

  • Грилован октопод със запечена цикорияРецепти
    Грилован октопод със запечена цикория

    1. Почистете октопода, махнете вътрешностите, устата и очите. 2. Напълнете голяма тенджера с вода и в нея сложете разрязаните на половина домати, главите лук и чесън. Овкусете със сол и пипер, добаве...

  • Миди "Сен-Жак" с масло и сакéРецепти
    Миди "Сен-Жак" с масло и сакé

    1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре. 3. По средата на правоъгълна чиния нап...

  • Талятели с калмари и градински чайРецепти
    Талятели с калмари и градински чай

    1. За пастата сложете брашното в стъклена купа и добавете яйцата и сол. Омесете всички съставки докато се получи гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине 30 минути в хладил...