риба и морски продукти
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Смореброд
1. За пикантното олио сипете 60 мл олио (1/4 ч.ч.) в касерола и запържете нарязания на ситно лук в него за 5 минути. Добавете сол и лютия червен пипер и запържете за 30 секунди. След това добавете ост...
Рецепти Енчилади със скариди и доматен сос
1. Отстранете черупките и опашките на скаридите и ги запазете. Измийте добре скаридите и ги подсушете. Нарежете всяка на 3-4 парчета. Поставете ги в хладилник. 2. За бульона сложете черупките и опашк...
Рецепти Риба с шафранов сос и кускус
Рецепта за пържено на тиган филе риба треска, поднесено върху овкусен с подправки кускус и полята със сметанов сос.
Рецепти Салата с калмари, радичио и ендивия
1. Поръсете калмарите със сол и черен пипер. Подсушете ги много добре с кухненска хартия. 2. Загрейте грил-тиган на силен огън. Печете калмарите на порции, докато леко се обгорят, от двете страни. И...
Рецепти Пикантна паста с миди и чоризо
1. Измийте мидите под течаща вода и изстържете черупките. Отделете отворените или счупени миди. Отцедете добре измитите миди. 2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера. Отстранете обвивката на надениците...
Рецепти Грилован октопод със запечена цикория
1. Почистете октопода, махнете вътрешностите, устата и очите. 2. Напълнете голяма тенджера с вода и в нея сложете разрязаните на половина домати, главите лук и чесън. Овкусете със сол и пипер, добаве...
Рецепти Миди "Сен-Жак" с масло и сакé
1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре. 3. По средата на правоъгълна чиния нап...
Рецепти Талятели с калмари и градински чай
1. За пастата сложете брашното в стъклена купа и добавете яйцата и сол. Омесете всички съставки докато се получи гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине 30 минути в хладил...