© 2015 Special Broadcasting Service
Смореброд

1. За пикантното олио сипете 60 мл олио (1/4 ч.ч.) в касерола и запържете нарязания на ситно лук в него за 5 минути. Добавете сол и лютия червен пипер и запържете за 30 секунди. След това добавете останалото олио. Гответе на много слаб огън 30 минути.

2. В тенджера сипете 3 литра вода и добавете целите стръкове копър, нарязания на кръгчета лимон, солта и захарта. Щом водата заври, добавете суровите скампи. Щом водата отново заври, гответе 8 минути. Прехвърлете скампите в купа с леденостудена вода за 10 секунди. Извадете ги и отстранете главите им. След това изтискайте опашката, за да се пречупят костите и обелете. Извадете месото.

3. В купа смесете майонезата, сметаната и хайвера (или от есетрови риби, или от риба панагора) и разбъркайте добре. добавете месото от скампите и разбъркайте.

4. За да сглобите сандвичите, намажете филиите ръжен хляб с масло.  Подредете по 2-3 слайса печено свинско месо върху всяка филия и го намажете с пикантно олио, с помощта на четка. Поръсете с нарязан див лук и сипете по 1 с.л. от сместа с месото от лангустини върху всяка филийка. Завършете с малка купчинка дълбоко пържени моркови на тънки ленти.

Продукти

  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. заквасена сметана или кисело мляко
  • 1 с.л. червен хайвер
  • 4 филии ръжен хляб
  • 1 с.л. меко масло
  • 8 слайса печено свинско месо
  • 2 с.л. нарязан копър
  • 1 с.л. нарязан див лук
  • пържен морков
  • За лангустините:
  • 3 литра вода
  • 12 бр. скампи/лангустини
  • 55 г сол
  • 55 г захар
  • 1/4 връзка копър
  • 1 лимон
  • За пикантното олио:
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 с.л. корейски лют червен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички