Смореброд
Рецепта от: Адам Лайо

1. За пикантното олио сипете 60 мл олио (1/4 ч.ч.) в касерола и запържете нарязания на ситно лук в него за 5 минути. Добавете сол и лютия червен пипер и запържете за 30 секунди. След това добавете останалото олио. Гответе на много слаб огън 30 минути.
2. В тенджера сипете 3 литра вода и добавете целите стръкове копър, нарязания на кръгчета лимон, солта и захарта. Щом водата заври, добавете суровите скампи. Щом водата отново заври, гответе 8 минути. Прехвърлете скампите в купа с леденостудена вода за 10 секунди. Извадете ги и отстранете главите им. След това изтискайте опашката, за да се пречупят костите и обелете. Извадете месото.
3. В купа смесете майонезата, сметаната и хайвера (или от есетрови риби, или от риба панагора) и разбъркайте добре. добавете месото от скампите и разбъркайте.
4. За да сглобите сандвичите, намажете филиите ръжен хляб с масло. Подредете по 2-3 слайса печено свинско месо върху всяка филия и го намажете с пикантно олио, с помощта на четка. Поръсете с нарязан див лук и сипете по 1 с.л. от сместа с месото от лангустини върху всяка филийка. Завършете с малка купчинка дълбоко пържени моркови на тънки ленти.
Продукти
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. заквасена сметана или кисело мляко
- 1 с.л. червен хайвер
- 4 филии ръжен хляб
- 1 с.л. меко масло
- 8 слайса печено свинско месо
- 2 с.л. нарязан копър
- 1 с.л. нарязан див лук
- пържен морков
- За лангустините:
- 3 литра вода
- 12 бр. скампи/лангустини
- 55 г сол
- 55 г захар
- 1/4 връзка копър
- 1 лимон
- За пикантното олио:
- 1 глава лук
- 1 ч.ч. олио
- 1 с.л. корейски лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото