Талятели с калмари и градински чай
Рецепта от: Давид Скоко
1. За пастата сложете брашното в стъклена купа и добавете яйцата и сол. Омесете всички съставки докато се получи гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине 30 минути в хладилника.
2. Разточете тестото, за да направите талятелите.
3. За соса нарежете червения лук на ситно и го запържете в горещо олио, посолете и разбъркайте.
4. Нарежете калмарите на тънки кръгчета и ги сложете при запържения лук. Когато водата се изпари, добавете белените домати, виното, цяла люта чушка и нарязания на ситно чесън. Накрая добавете листата салвия.
5. Сварете талятелите за кратко в тенджера с вряща подсолена вода. На домашната паста са й нужни само 2 минути.
6. Към топлия сос прибавете сварената паста и оставете за 1-2 минути на котлона, за да може пастата да попие от соса. Сервирайте веднага в дълбоки чинии.
Продукти
- За талятелите:
- 300 г брашно семолина + 200 г за разточване
- 3 бр. яйца
- щипка сол За соса:
- 200 г червен лук
- 300 г почистени калмари
- 200 г белени домати (от консерва)
- зехтин
- сол и черен пипер
- чесън
- люти чушки (пеперончини)
- 200 г пресен градински чай (салвия)
- 100 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне