От тази рецепта ще разберете как може да опушите риба с подръчни материали в домашната си кухня.

Продукти

  • 2 парчета филе сьомга
  • 1 стрък розмарин
  • 1 стрък салвия
  • сол
  • За салцата:
  • 2 домата
  • 3 люти чушки от три различни вида
  • 2 стръка кориандър
  • 0.5 авокадо
  • 0.5 краставица
  • 1 лайм
  • 4 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

  • 1. Вземете метална кутия от бисквити и сложете тел на дъното и. Поставете един слой трици или дървени стърготини, а върху тях сложете стръковете подправки. Върху телта сложете парчетата риба, които предварително сте овкусили със сол и зехтин. Продупчете капака на кутията на 5-6 места с помощта на отвертка. Затворете кутията и я поставете на котлона за 4-5 минути.
  • 2. Разрежете доматите на половинки и изтискайте вътрешността им. Останалото нарежете на дребни кубчета и ги сложете в купа. Лютите чушки нарежете на тънки колелца и ги добавете към доматите. Изтискайте половината лайм. Добавете краставицата, нарязана на дребни кубчета и колелца зелен лук. Наситнете кориандъра, като може да използвате и дръжките му. Обелете авокадото и го нарежете на кубчета, добавете и него в купата. Овкусете със сол и разбъркайте. Поръсете с малко зехтин.
  • 3. Сервирайте пушената сьомга с обилно количество пикантна салца.

Свързани рецепти

Виж всички