Пушена сьомга със салца от чили
Рецепта от: Джейми Оливър
От тази рецепта ще разберете как може да опушите риба с подръчни материали в домашната си кухня.
Продукти
- 2 парчета филе сьомга
- 1 стрък розмарин
- 1 стрък салвия
- сол
- За салцата:
- 2 домата
- 3 люти чушки от три различни вида
- 2 стръка кориандър
- 0.5 авокадо
- 0.5 краставица
- 1 лайм
- 4 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
- 1. Вземете метална кутия от бисквити и сложете тел на дъното и. Поставете един слой трици или дървени стърготини, а върху тях сложете стръковете подправки. Върху телта сложете парчетата риба, които предварително сте овкусили със сол и зехтин. Продупчете капака на кутията на 5-6 места с помощта на отвертка. Затворете кутията и я поставете на котлона за 4-5 минути.
- 2. Разрежете доматите на половинки и изтискайте вътрешността им. Останалото нарежете на дребни кубчета и ги сложете в купа. Лютите чушки нарежете на тънки колелца и ги добавете към доматите. Изтискайте половината лайм. Добавете краставицата, нарязана на дребни кубчета и колелца зелен лук. Наситнете кориандъра, като може да използвате и дръжките му. Обелете авокадото и го нарежете на кубчета, добавете и него в купата. Овкусете със сол и разбъркайте. Поръсете с малко зехтин.
- 3. Сервирайте пушената сьомга с обилно количество пикантна салца.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Стоян и Лора
Рула от скумрия с доматен сос
Рецепти Мери Бери
Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Хера Те Курапа
Сьомга терияки и зеленчуци в темпура
Рецепти Марк Мориарти
Печена сьомга с доматена салца
Рецепти Рудолф ван Веен
Смореброд хапки
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Салата с нудъли и печена сьомга