Тази рецепта за мухлама се приготвя бързо и е подходяща както за закуска, така и за обяд. Качамакът е съчетан с гъби кладница и два вида сирене.

Продукти

  • 80 г масло
  • 30 г царевично брашно
  • 110 мл гореща вода
  • 100 мл прясно мляко
  • сол
  • 120 г сирена Касър (или моцарела)
  • 80 г сирене Кефалогравиера (или пармезан)
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка див лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • зехтин екстра върджин
  • 100 г кладница
  • щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. В касерола разтопете половината масло. Добавете царевичното брашно и го запържете за 2 минути, като бъркате непрекъснато. Постепенно добавете горещата вода и прясното мляко, като разбърквате енергично. Добавете щипка сол и бъркайте в продължение на 5 минути.
  • 2. Дръпнете от огъня и добавете настърганите сирена. Разбъркайте докато се поразтопят.
  • 3. В купа накъсайте листата магданоз, стръкчетата копър. Добавете и дивия лук, нарязан на парченца от по 3 см. Овкусете с щипка сол и малко зехтин и разбъркайте.
  • 4. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете целите гъби кладница до златисто, от двете страни. Дръпнете от котлона и поръсете със сол.
  • 5. Разтопете останалото масло в касерола и изчакайте да покафенее. Добавете сладък червен пипер и разбъркайте.
  • 6. Сипете кашата от царевично брашно и сирена в дълбока чиния. Върху нея подредете гъбите. Поръсете с маслото с червен пипер. Отгоре поръсете пресни подправки.

Свързани рецепти

Виж всички