Пица Маргарита и пица калцоне

Пица Маргарита и пица калцоне

Начин на приготвяне:

1. За пица Маргарита разточете тестото тънко с помощта на точилка , като поръсвате брашно под и върху него.
2. Намажете с доматения сос, начупете топката моцарела и я разпръснете. Поръсете листата босилек и завършете с малко зехтин отгоре.
3. За пица калцоне също разточете тънък кръг тесто. В тиган накъсайте гъбите, добавете нарязан чесън и бучка масло. Разбъркайте. Овкусете със сол и пипер и накъсана мащерка. Накрая добавете спанака, изчакайте леко да се свие и добавете доматения сос. Дръпнете от огъня.
4. Сложете пълнежа по средата на тестото, накъсайте моцарелата и изтеглете тестото, за да го затворите. Притиснете. С пръсти и прехвърляне направете хубав борд на пицата.
4. Изпечете пиците върху гранитена плоча, /ако имате такава/, или в плоска тава на силна фурна.
5. Готовите пици поръсете с предварително овкусена рукола с лимонов сок, сол и зехтин и прошуто.

Подготовка

Как се затваря пица калцоне. Как се затваря пица калцоне.

Продукти

За калцонето:

  • гъби - пачи крак
  • шийтаке
  • печурки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 бучка масло
  • прясна мащерка
  • сол и черен пипер
  • 1 шепа спанак
  • 2 с.л. доматен сос
  • 1 топка моцарела

За пица Маргарита:

  • доматен сос
  • моцарела
  • листа пресен босилек и мента

Допълнително:

  • рукола
  • прошуто
  • тесто за пица

Свързани рецепти