Биография
Роден съм на 10 януари 1976 г. в гр. Пула, Истрия, Хърватия в семейство Скоко с четири поколения рибари. Завърших основно училище в Пула, а след това гимназия по селско стопанство в Пореч. След казармата, започнах да се занимавам с риболов заедно с баща ми.
Историята на ресторант „Бателина“ започна през 2000 г. като малка, семейна таверна, в която всички ние – майка ми Алда, баща ми Данило и аз, Давид, искахме да продаваме това, което сме уловили през деня, приготвено по домашен начин.
Заложихме на традицията в семейството да ловим и да приготвяме риба и морски дарове в продължение на 4 поколения. Затова „Бателина“, както и в началото, така и сега предлага по-различни ястия. Нашето меню се определя единствено от това, което е успял да улови баща ми през този ден. Независимо какво сме успели да вземем от морето, ние вече сме го виждали, приготвяли и яли.
Затова след първите по-трудни години, клиентите постепенно започнаха да се доверяват на съветите и менюто ни, което тогава беше по-традиционно и типично за региона ни. През последните десет години, в които започнах и аз да готвя редом с майка ми, в менюто на ресторанта се появиха по-екстремни нотки, като черен дроб от акула и шкембе от морски дявол, вдъхновени от старите рибари, които ядат подобни неща, за да докажат мъжествеността си. След дълга и усилена работа превърнахме тези ястия подходящи и за по-неподготвените небца.
От 2006 г. съм женен за дългогодишната си приятелка Ана и вече сме горди родители на 11-годишния Антон и 7-годишната Франка.
Други мои големи страсти, освен готвенето, са моторите и татуировките.