хърватска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЗаек „Пащицада“
Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...
РецептиПържени панделки (крощюли)
В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лим...
РецептиПастет от риба треска с посутиче*
Накиснете треската за 24 часа в студена вода, като редовно сменяте водата. След това я подсушете и отстранете кожата ѝ. Махнете костите и нарежете месото на парчета. Сложете рибата в тенджера под н...
РецептиРиба треска със зеленчуци
Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета. Обелете и нарежете главата лук на шайби....
РецептиРибна яхния
Рибна яхния по хърватски - със зеленчуци и различни видове предварително изпържено филе от риба.
РецептиОтворени скариди скампи
С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга. Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги...
РецептиКефал на шиш
Крехки филенца от кефал, набучени на шиш и изпечени за кратко в грил-тиган, сервирани със сос от сварен на пара чесън и аншоа и чипс от рибешка кожа.
РецептиЗарган в марината
Пържени филета от зарган, завити на руло, мариновани в смес от червен лук, стафиди и оцет.