хърватска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЗаек „Пащицада“
Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...
РецептиПържени панделки (крощюли)
В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лим...
РецептиПастет от риба треска с посутиче*
Накиснете треската за 24 часа в студена вода, като редовно сменяте водата. След това я подсушете и отстранете кожата ѝ. Махнете костите и нарежете месото на парчета. Сложете рибата в тенджера под н...
РецептиРиба треска със зеленчуци
Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета. Обелете и нарежете главата лук на шайби....
РецептиРибна яхния
Сварете полентата съгласно инструкциите, пресипете я в квадратна форма, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади. Филетирайте всички видове риба, които сте подбрали. Костите и главите отд...
РецептиОтворени скариди скампи
С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга. Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги...
РецептиКефал на шиш
Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат. Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа зае...
РецептиЗарган в марината
Почистете и нарежете червения лук на кръгчета. Запържете го в голям тиган с 1-2 с.л. зехтин. Добавете захарта, стафидите, оцета и дафиновите листа. Оставете го да къкри на слаб огън около 15-20 мину...