• Заек „Пащицада“Рецепти
    Заек „Пащицада“

    Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...

  • Пържени панделки (крощюли)Рецепти
    Пържени панделки (крощюли)

    В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лим...

  • Пастет от риба треска с посутиче*Рецепти
    Пастет от риба треска с посутиче*

    Накиснете треската за 24 часа в студена вода, като редовно сменяте водата. След това я подсушете и отстранете кожата ѝ. Махнете костите и нарежете месото на парчета. Сложете рибата в тенджера под н...

  • Риба треска със зеленчуциРецепти
    Риба треска със зеленчуци

    Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета. Обелете и нарежете главата лук на шайби....

  • Рибна яхнияРецепти
    Рибна яхния

    Рибна яхния по хърватски - със зеленчуци и различни видове предварително изпържено филе от риба.

  • Отворени скариди скампиРецепти
    Отворени скариди скампи

    С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга. Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги...

  • Кефал на шишРецепти
    Кефал на шиш

    Крехки филенца от кефал, набучени на шиш и изпечени за кратко в грил-тиган, сервирани със сос от сварен на пара чесън и аншоа и чипс от рибешка кожа.

  • Зарган в маринатаРецепти
    Зарган в марината

    Пържени филета от зарган, завити на руло, мариновани в смес от червен лук, стафиди и оцет.