• Заек „Пащицада“Рецепти
    Заек „Пащицада“

    Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...

  • Пържени панделки (крощюли)Рецепти
    Пържени панделки (крощюли)

    В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лим...

  • Пастет от риба треска с посутиче*Рецепти
    Пастет от риба треска с посутиче*

    Накиснете треската за 24 часа в студена вода, като редовно сменяте водата. След това я подсушете и отстранете кожата ѝ. Махнете костите и нарежете месото на парчета. Сложете рибата в тенджера под н...

  • Риба треска със зеленчуциРецепти
    Риба треска със зеленчуци

    Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета. Обелете и нарежете главата лук на шайби....

  • Рибна яхнияРецепти
    Рибна яхния

    Сварете полентата съгласно инструкциите, пресипете я в квадратна форма, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади. Филетирайте всички видове риба, които сте подбрали. Костите и главите отд...

  • Отворени скариди скампиРецепти
    Отворени скариди скампи

    С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга. Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги...

  • Кефал на шишРецепти
    Кефал на шиш

    Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат. Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа зае...

  • Зарган в маринатаРецепти
    Зарган в марината

    Почистете и нарежете червения лук на кръгчета. Запържете го в голям тиган с 1-2 с.л. зехтин. Добавете захарта, стафидите, оцета и дафиновите листа. Оставете го да къкри на слаб огън около 15-20 мину...