Миди "Сен-Жак" с масло и сакé

1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.

2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.

3. По средата на правоъгълна чиния направете точки от паста мисо и върху тях поставете разстлани листата китайски босилек или зелена салата. Върху всяко листо сипете по 1 с.л. от сместа с едамаме.

4. Отстранете мускула на мидите, който се намира отстрани и ги поръсете със сол. Върху грил-плочата или тигана сипете 1 с.л. растително олио. Подредете мидите върху плочата. Печете 20 секунди и ги обърнете.

5. Полейте мидите със соевия сос и накъсайте маслото на парченца върху тях. Деглазирайте със сакето и лимоновия сок. Гответе мидите 10 секунди и ги извадете в чиния.

6. Поставете по една мида върху всяка купчинка от едамаме. Полейте със сос.

Продукти

  • 10 миди "Сен-Жак"
  • 1 ч.ч. едамаме (зърна)
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. мирин
  • 1/2 ч.л. имонов сок
  • 1/2 ч.л. сусамово олио
  • За соса:
  • 2 с.л. соев сос
  • 20 г масло
  • 1 с.л. сакé
  • паста мисо
  • 10 листа китайски босилек (перила) или бейби зелена салата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички