Миди "Сен-Жак" с масло и сакé
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.
2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
3. По средата на правоъгълна чиния направете точки от паста мисо и върху тях поставете разстлани листата китайски босилек или зелена салата. Върху всяко листо сипете по 1 с.л. от сместа с едамаме.
4. Отстранете мускула на мидите, който се намира отстрани и ги поръсете със сол. Върху грил-плочата или тигана сипете 1 с.л. растително олио. Подредете мидите върху плочата. Печете 20 секунди и ги обърнете.
5. Полейте мидите със соевия сос и накъсайте маслото на парченца върху тях. Деглазирайте със сакето и лимоновия сок. Гответе мидите 10 секунди и ги извадете в чиния.
6. Поставете по една мида върху всяка купчинка от едамаме. Полейте със сос.
Продукти
- 10 миди "Сен-Жак"
- 1 ч.ч. едамаме (зърна)
- щипка сол
- 1/2 ч.л. мирин
- 1/2 ч.л. имонов сок
- 1/2 ч.л. сусамово олио
- За соса:
- 2 с.л. соев сос
- 20 г масло
- 1 с.л. сакé
- паста мисо
- 10 листа китайски босилек (перила) или бейби зелена салата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал