Начин на приготвяне:

1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.

2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.

3. По средата на правоъгълна чиния направете точки от паста мисо и върху тях поставете разстлани листата китайски босилек или зелена салата. Върху всяко листо сипете по 1 с.л. от сместа с едамаме.

4. Отстранете мускула на мидите, който се намира отстрани и ги поръсете със сол. Върху грил-плочата или тигана сипете 1 с.л. растително олио. Подредете мидите върху плочата. Печете 20 секунди и ги обърнете.

5. Полейте мидите със соевия сос и накъсайте маслото на парченца върху тях. Деглазирайте със сакето и лимоновия сок. Гответе мидите 10 секунди и ги извадете в чиния.

6. Поставете по една мида върху всяка купчинка от едамаме. Полейте със сос.

Продукти

10 миди "Сен-Жак"

1 ч.ч. едамаме (зърна)

щипка сол

1/2 ч.л. мирин

1/2 ч.л. имонов сок

1/2 ч.л. сусамово олио

 

За соса:

2 с.л. соев сос

20 г масло

1 с.л. сакé

паста мисо

10 листа китайски босилек (перила) или бейби зелена салата

Свързани рецепти