• Миди "Сен-Жак" с масло и сакéРецепти
    Миди "Сен-Жак" с масло и сакé

    1. Загрейте грил-плоча или тиган върху котлона.2. В хаванче счукайте зърната едамаме. Добавете солта сусамовото олио, мирина и лимоновия сок. Разбъркайте добре. 3. По средата на правоъгълна чиния нап...

  • Талятели с калмари и градински чайРецепти
    Талятели с калмари и градински чай

    1. За пастата сложете брашното в стъклена купа и добавете яйцата и сол. Омесете всички съставки докато се получи гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине 30 минути в хладил...

  • Супа от мидиРецепти
    Супа от миди

    Крем-супа от зеленчуци, поднесена със задушени във вино миди и гарнирана с пюре от грах. 1. За супата от миди поставете голяма тенджера върху добре загрят котлон и сипете 2-3 с.л. зехтин. Добавете по...

  • Биск от раци и скаридиРецепти
    Биск от раци и скариди

    Биск е супа от морски дарове, в случая това са раци и скариди. За основа на супата се приготвя богат бульон. Варените зеленчуци и морски дарове се смилат и се прецеждат фино за получаването на кадифен...

  • Пикантни скариди по креолскиРецепти
    Пикантни скариди по креолски

    1. Почистете скаридите и ги измийте добре. накиснете дървени шишчета във висок съд със студена вода за 15 минути.2. В купичка настържете чесън, добавете щипка сол и олиото към него. Разбъркайте добре....

  • Сьомга тартар с уасабиРецепти
    Сьомга тартар с уасаби

    1. За майонезата сипете жълтъците, оцета и гормицата в дълбока купа. Разбийте с миксер. Сипете олиото на тънка струйка, като едновременно с това разбивате. Сместа трябва да стане пухкава. Добавете нас...

  • Салата с омарРецепти
    Салата с омар

    1. Сварете пъдпъдъчите яйца, като добавите към водата 1 ч.л. оцет. Варете 3-4 минути и прецедете.2. За дресинга смесете в купичка настърганите джинджифил, чесън и кора от лайм. Изтискайте сока на лайм...

  • ТарамаРецепти
    Тарама

    1. Накъсайте само меката част на хляба в купа и го залейте с прясното мляко.2. Сложете хайвера от кефал в тиган и добавете попилия млякото хляб. Разбъркайте енергично без да затопляте хайвера. Целта е...