Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се осолява и се запържва с малко зехтин в тиган. След като се запържи от двете страни, филето се разрязва надълго по средата и се слага за още няколко минути в тигана. Една филия хляб се нарязва на кубчета, без кората. Кубчетата се запържват в малко зехтин. Добавя се и нарязаната на ситно скилидка чесън. Двете яйца се изпържват на очи. Прави се дресинг за салатата от течната сметана, горчицата, майонезата и мазнината от филенцата аншоа. Не се прибавя сол. Салатата айсберг се слага най-отдолу, след това нарязаното на ивички пилешко филе, беконът, крутоните, яйцата, върху тях филенцата аншоа. Салатата сепоръсва с настърган пармезан.
Продукти
- 200 г салата айсберг
- 20 г кротони
- 50 г пармезан
- 2 филенца аншоа
- 10 г бекон
- 2 яйца
- 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- 100 г пилешко филе
- 10 г горчица
- 30 мл течна сметана
- 20 г майонеза
- сол