Салата „Цезар”
Пилешкото филе се осолява и се запържва с малко зехтин в тиган. След като се запържи от двете страни, филето се разрязва надълго по средата и се слага за още няколко минути в тигана. Една филия хляб се нарязва на кубчета, без кората. Кубчетата се запържват в малко зехтин. Добавя се и нарязаната на ситно скилидка чесън. Двете яйца се изпържват на очи. Прави се дресинг за салатата от течната сметана, горчицата, майонезата и мазнината от филенцата аншоа. Не се прибавя сол. Салатата айсберг се слага най-отдолу, след това нарязаното на ивички пилешко филе, беконът, крутоните, яйцата, върху тях филенцата аншоа. Салатата сепоръсва с настърган пармезан.

Продукти

  • 200 г салата айсберг 20 г кротони 50 г пармезан 2 филенца аншоа 10 г бекон 2 яйца 1 лимон 1 скилидка чесън 100 г пилешко филе 10 г горчица 30 мл течна сметана 20 г майонеза сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички