Салата „Цезар”
Пилешкото филе се осолява и се запържва с малко зехтин в тиган. След като се запържи от двете страни, филето се разрязва надълго по средата и се слага за още няколко минути в тигана. Една филия хляб се нарязва на кубчета, без кората. Кубчетата се запържват в малко зехтин. Добавя се и нарязаната на ситно скилидка чесън. Двете яйца се изпържват на очи. Прави се дресинг за салатата от течната сметана, горчицата, майонезата и мазнината от филенцата аншоа. Не се прибавя сол. Салатата айсберг се слага най-отдолу, след това нарязаното на ивички пилешко филе, беконът, крутоните, яйцата, върху тях филенцата аншоа. Салатата сепоръсва с настърган пармезан.
Продукти
- 200 г салата айсберг 20 г кротони 50 г пармезан 2 филенца аншоа 10 г бекон 2 яйца 1 лимон 1 скилидка чесън 100 г пилешко филе 10 г горчица 30 мл течна сметана 20 г майонеза сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш