Салата „Цезар”

Салата „Цезар”

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се осолява и се запържва с малко зехтин в тиган. След като се запържи от двете страни, филето се разрязва надълго по средата и се слага за още няколко минути в тигана. Една филия хляб се нарязва на кубчета, без кората. Кубчетата се запържват в малко зехтин. Добавя се и нарязаната на ситно скилидка чесън. Двете яйца се изпържват на очи. Прави се дресинг за салатата от течната сметана, горчицата, майонезата и мазнината от филенцата аншоа. Не се прибавя сол. Салатата айсберг се слага най-отдолу, след това нарязаното на ивички пилешко филе, беконът, крутоните, яйцата, върху тях филенцата аншоа. Салатата сепоръсва с настърган пармезан.

Продукти

  • 200 г салата айсберг
  • 20 г кротони
  • 50 г пармезан
  • 2 филенца аншоа
  • 10 г бекон
  • 2 яйца
  • 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г пилешко филе
  • 10 г горчица
  • 30 мл течна сметана
  • 20 г майонеза
  • сол

Свързани рецепти