Начин на приготвяне:

1. Почистете младия зелен боб и го пуснете в тенджера с вряща подсолена вода. Варете го 4-5 минути, след това го прецедете.
2. Нарежете 4-5 филийки от франзела и ги подредете върху загрят грил-тиган. Запечете ги от двете страни, до златисто.
3. За дресинга накъсайте листата босилек в блендер, като отделите малките листенца, по връхчетата, за украса на ястието. Изтискайте сока на лимона и добавете филенцата аншоа. Добавете зехтин и малко вода - студена или топла. Смелете до хомогенна смес.
4. Разпределете дресинга на 3 места - 2/3 от него в дълбока чиния, малко полейте върху парчетата риба и останалата част в друга чиния.
5. Хубаво втрийте дресинга в парчетата месо риба тон - ползвайте жълтолюспеста риба тон, но не и синьолюспеста, тъй като тя е застрашен вид. Поставете рибата върху загрят грил-тиган и печете по 1.5 минута от всяка страна.
6. В дълбоката чиния с дресинг добавете горчица, мед, оцет и зеления фасул. Разбъркайте хубаво. Нарежете различни видове домати на кубчета и добавете и тях. поръсете с натурални маслини, на които сте остранили костилките.
7. Вземете вътрешната, крехката част на маруля и я нарежете на едри парчета. Подредете ги върху голяма дървена дъска. Между тях подредете начупения запечен хляб. Разпръснете салатата от фасул върху тях. Направете място по средата на платото и поставете другата чиния с дресинг. В чинията подредете парчетата риба. Поръсете с начупено сирене и листенца босилек.

За повече рецепти и информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

За дресинга:

  • 1 връзка босилек
  • 1 лимон
  • сок
  • 4 с.л. зехтин
  • 6 филенца аншоа

За зеления фасул:

  • 300 г млад зелен фасул
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч.л. мед
  • 2 домата
  • 10 черни натурални маслини
  • 1 с.л. оцет
  • сол
  • 20 г краве сирене
  • 1 маруля
  • 0.5 франзела
  • 2 парчета х 200 г жълтолюспеста риба тон

Свързани рецепти